• 瀏覽: 14,639
  • 回覆: 204
本主題由 yycrab 於 2021-5-31 09:24 AM 移動
點解D人唔去問mirror 同error, 叫佢地確認自己係黃或深黃,如果唔確認,就係藍。
仲有,邊個去定間店舖係黃定藍?MacDonlad 係黃定藍?新鴻基係黃定藍?

熱賣及精選
D黃畜咪又日L日坐地鐵
又幫襯新地嘅一田同九巴
Starbucks  仍然俾D大牲畜霸L住D枱
公墓員最緊要又係糧支

貪心輸錢贏 輸血不輸錢 人人去輸血

殺人不打風 落雨去離島 離家飲煉奶 見人分遺產

出獄嫌錢腥 快樂冇人格 出家冇人工 攻而無不克 戰無不勝矣
引用:
原帖由 報更正常 於 2021-5-29 09:50 PM 發表

都唔明黃絲點解將ViuTV捧為黃色台,正如樓上師兄所講,viu母公司第二大股東係中國聯通,按黃絲邏輯已足可以同viuTV做大裝修,而家隔硬將viu講成係自己陣營,就好似一隻流浪狗,偶然有人拋塊麵包畀佢、就當正該人係佢主人,其實人哋肯本唔鍾意狗,尤其係黃狗。
認錯老豆老母不嬲係黃屍特色,大陸民企背景(TVB)就殺父仇人,大陸國企(Viv TV, 老共做老細)嘅就自己友…如果唔係,又點會成日認大陰弟國係老豆吖…

引用:
原帖由 樹上存在了科技 於 29-5-2021 21:05 發表

喺TVB落廣告就真係晒氣 , 貼錢申請俾人抵制
5睇TVB又點知邊個落廣告?

引用:
原帖由 Wai7412002 於 2021-5-29 09:12 PM 發表

大陸咪又係狗up,又話唔抵制adidas,中國國足同中國女排咪又係係著adidas比賽
大陸着鞋狗up有錢收,黃屎收乜?柒

引用:
原帖由 樹上存在了科技 於 2021-5-29 09:05 PM 發表

喺TVB落廣告就真係晒氣 , 貼錢申請俾人抵制
呢D咪黑社會手段囉…[喂,靚仔(廣告商),你埋唔埋我堆,唔埋聽日燒你屋企]…[喂,靚仔,你而家係咪幫14X(TVB),你知唔知我唔妥佢呀?你而家即係埋佢堆啦,好,聽日燒你屋企]…

引用:
原帖由 報更正常 於 2021-5-29 09:50 PM 發表

都唔明黃絲點解將ViuTV捧為黃色台,正如樓上師兄所講,viu母公司第二大股東係中國聯通,按黃絲邏輯已足可以同viuTV做大裝修,而家隔硬將viu講成係自己陣營,就好似一隻流浪狗,偶然有人拋塊麵包畀佢、就當正該人係佢主人,其實人哋肯本唔鍾意狗,尤其係黃狗。
之前破壞美心集團先搞笑,伍淑清只有唔夠1%股份,又唔係管理層,但因為佢嘅言論,美心集團食店,包括starbucks 比人破壞,其實,大股東係英資怡和。所以,黃人係唔會講理性,只懂欺凌。但比人拉咗,就扮病扮無知扮死狗。

引用:
原帖由 kcmc 於 2021-5-29 08:52 PM 發表

最頂引係妖TV其中一個大股東係中國聯通,共產黨企業…
VIU持有者係電訊盈科媒體有限公司

https://zh.wikipedia.org/wiki/Viu

主要股東李澤楷30.99%
中國聯通18.43%

電訊盈科媒體有限公司有18%係中聯通, 原來黃絲叫人睇VIU, 最終都係想奶共.

https://zh.wikipedia.org/wiki/電訊盈科

引用:
原帖由 igotoschoolgo 於 2021-5-29 06:52 PM 發表

最近最多人講緊如果睇 ViuTV 就係黃,呢個真係笑話嚟,個個話邊個品牌落 ViuTV 就睇 ViuTV 撐佢,不過真係睇囉唔會去買嘢去撐返個牌子,全部鍵戰同埋冷氣軍師嚟,無一個真係會真幫助到個牌子。

仲有,好多 So called 黃嘅藝人咪又係去接咗「黃絲」眼中已經投咗共嘅牌子,到底邊個先係香港人?我都唔知個標準去咗邊。
Mirror接華資金拱門廣告:「金拱門唔係可以用黃藍去分」
Mirror接Deliveroo x 美心Shake Shack廣告:「一定係佢係應承接Deliveroo廣告,之後先俾人呃咗食Shake Shack」
妖台同美心同集團Ikea合作裝修節目:「美心還美心,Ikea還Ikea」

引用:
原帖由 樹上存在了科技 於 2021-5-29 09:09 PM 發表

黃店一樣有平價嘢 , 攞綜援都買得起
阿布泰d垃圾野,我入過一次,平但冇野買得落手,聽講所謂爆買嗰幾日,好似黃屍柒狗無限loop排隊但冇買嘢,叫做精神上支持咗

呢個post關無線電視區乜野事?

引用:
原帖由 樹上存在了科技 於 2021-5-29 08:57 PM 發表

ViuTV老細係魯庭暉 , ViuTV開台嗰時佢話過 :《十年》具觀賞價值 正洽購版權

【ViuTV】魯庭暉:《十年》具觀賞價值 正洽購版權
https://www.hk01.com/社會新聞/15240/viutv-魯庭暉-十年-具觀賞價值-正洽購版權
佢老細唔係咁諗囉

引用:
原帖由 azalkmaar 於 2021-5-29 10:21 PM 發表

佢老細唔係咁諗囉12385522
你叫黃絲情何以堪?
黃絲最中意鬧人奶共, VIU既老闆就最奶共.

引用:
原帖由 家中藍色手袋 於 2021-5-29 10:23 PM 發表

你叫黃絲情何以堪?
黃絲最中意鬧人奶共, VIU既老闆就最奶共.
佢攞返跟住茅盾去旅行2出嚟播先再講啦

引用:
原帖由 Wai7412002 於 2021-5-29 09:12 PM 發表

大陸咪又係狗up,又話唔抵制adidas,中國國足同中國女排咪又係係著adidas比賽
黃狗柒好多都話港共政權係暴政,又乜又柒話走話移民,又話自己係大陰蒂角子民,唔係中國人,但個個都唔捨得剪爛張「中華人民共和國」香港身分證,咪日日賴死喺度飲東江水,食中國嘢,唔敢移民驚呀?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]