• 瀏覽: 37,501
  • 回覆: 403
本主題由 Fred33 於 2021-6-2 08:50 PM 合併
如題,有冇人知?係唔係私底下放定當咁入紙。

新聞話第一次可能冇乜特別嘢,第二次就好攰好眼訓。係唔係咁樣?

如果唔得,可唔可以放自己假,我意思係放多一個星期左右。

我第二針預約6月尾,如果放耐d會唔會影響講appraisal report, 因為我嗰度往年都係6月尾、7月頭講。

如果萬一touch wood 出咗事,例如頭暈、要入廠,點搞?係唔係可以叫醫生寫紙放長期sick leave

有冇人打完第一針放緊sick leave ?

良心僱主,大家快啲加入公務員大家庭。

「消息指出,政府落實讓公務員享有新冠疫苗假期,每接種一劑有一日有薪假期,最快本周內宣布。
行政長官林鄭月娥日前出席行政會議前表示,政府作為僱主,考慮讓公務員接種疫苗後享有假期,稍後會交代,又指若真正要提供現金或實物鼓勵疫苗接種,則不太適合由特區政府提出。」

香港電台     2021-05-30 HKT    13:52
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1593372-20210530.htm?spTabChangeable=0

有同事個個月都1日 SL

睇部門,如你部門接受兩日或以下冇醫生紙病假就冇問題。否則你要再睇醫生拎醫生紙。

甘之前已打左2針的公務員,埋蝕嗮?

甘打左一針.咪蝕一日假

引用:
原帖由 andylau2014 於 2021-5-30 11:08 AM 發表

如題,有冇人知?係唔係私底下放定當咁入紙。
唔死得先至有

2日都無攞

可即時升職

幾時落實?

引用:
原帖由 爆料者 於 2021-5-30 03:13 PM 發表

良心僱主,大家快啲加入公務員大家庭。

「消息指出,政府落實讓公務員享有新冠疫苗假期,每接種一劑有一日有薪假期,最快本周內宣布。
行政長官林鄭月娥日前出席行政會議前表示,政府作為僱主,考慮讓公務員接種疫苗後享有假期,稍後會交代,又指若真正要提供現金或實物鼓勵疫苗接種,則不太適合由特區政府提出。」

香港電台     2021-05-30 HKT    13:52
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1593372-20210530.htm?spTabChangeable=0
支持公務員打針

引用:
原帖由 kh2995 於 2021-5-30 03:29 PM 發表

有同事個個月都1日 SL
你仲叫佢做同事?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]