• 瀏覽: 11,745
  • 回覆: 39
  • 追帖: 1
大家好 , 請問我如果打算入境保加利亞 , 再去羅馬尼亞 , 兩國逗留合共一個月 , 跟著入境神根區匈牙利 , 斯洛伐克 , 捷克 , 波蘭 , 德國 , 奧地利 , 斯洛文尼亞共 80 日 , 再去克羅地亞一個月 , 請問這個行程係咪可行 ? 先謝

熱賣及精選
師兄 , 我都係七月呀

引用:
原帖由 kinkonnb 於 2021-6-22 01:56 AM 發表

飛希臘好似平d bor 我岩先買左機票 
如果時間夾都可以睇下有冇機會一齊玩
師兄你買左邊間 airline , 幾錢呀 , 你去幾耐呀, 打算具體行程係點?

師兄 , 個半月穿越咁多個國家,好似有啲趕喎

師兄你會去埋黑山波斯尼亞北馬同科索沃嗎?

引用:
原帖由 kinkonnb 於 2021-6-23 06:31 PM 發表

我2星期前睇匈牙利 同捷克冇開border  唔信依加有冇 要再睇

師兄您係咪去過 會唔會有咩建議關於條路線邊到陸路邊到飛機過下一個國家比較好 
捷克可以入境喇 22號改左 , 1/7 前再觀察下 , 其他國家可能陸續更改

附件

螢幕擷取畫面 2021-06-23 215229.png(341.9 KB)

2021-6-23 09:55 PM

螢幕擷取畫面 2021-06-23 215229.png

現在麻煩位應在匈牙利未可以入境 , 變左陸路欄住羅馬尼亞入捷克 , 而家匈牙利同歐盟關係又轉差 , 唔知佢會唔會跟歐盟指引

引用:
原帖由 kinkonnb 於 2021-6-24 03:01 AM 發表

請問多地方接受信用卡嗎 您會建議歐羅現金比例幾多好? 換定歐羅再換其他當地貨幣會比較方便?

因為盡量想節省旅費 所以應該可以巴士去到都會盡量巴士 應該大部份都可以陸路過關?係得希臘附近既小島要坐船?
師兄你去保加利亞要小心 , 佢要求要喺幾個機場先可以入境

附件

Screenshot 2021-06-25 11.05.49 AM.png(166.74 KB)

2021-6-25 11:50 AM

Screenshot 2021-06-25 11.05.49 AM.png

我買了機票了,4/7 出發,我去半年,隔離 14 日可預計之內,我不會同師兄一齊啦,他行程比較緊密,我保加利亞都會留一個月,羅馬尼亞又留一個月左右,到時睇下匈牙利入唔入到境,入唔到就轉上去烏克蘭

暫時匈牙利同立陶宛有啲問題,其他有疫苗 cert 都可以入境

引用:
原帖由 時光五缺 於 2021-7-1 05:48 PM 發表

真的很興奮
已經開放俾HK, Macau, Singapore, Japan, Korea, etc
匈牙利應該沒行了 , 要改行 plan B 了

附件

螢幕擷取畫面 2021-07-01 202039.png(237.3 KB)

2021-7-1 08:27 PM

螢幕擷取畫面 2021-07-01 202039.png

師兄出左發就沒上水了

咁即係明夾你嗟

之前特首話會同酒店傾吓呢個問題,仲話應該攪得掂,我就沒受恵喇一定要隔離 14 日

要三個月內抗體證明,我去半年,所以沒用

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]