• 瀏覽: 11,756
  • 回覆: 97
  • 追帖: 1
大家好 , 請問我如果打算入境保加利亞 , 再去羅馬尼亞 , 兩國逗留合共一個月 , 跟著入境神根區匈牙利 , 斯洛伐克 , 捷克 , 波蘭 , 德國 , 奧地利 , 斯洛文尼亞共 80 日 , 再去克羅地亞一個月 , 請問這個行程係咪可行 ? 先謝

熱賣及精選
咩原因保加利亞同羅馬尼亞你要玩一個月?保加利亞景點不算特別,反而羅國利亞真系唔錯.

如你所述, 你第一站可能要先到柏林>波蘭,然後向下走, 最後先至羅馬尼亞及保加利亞. 至於行程細節你先規劃一下.

個人感覺, 如不想走回頭路 最後果站是保加利亞, 然後去土希臘/土耳其伊斯坦堡再回香港.如走回頭路, 最後果站飛捷再返香港.

希望有其他師兄比更好意見你

引用:
原帖由 marketmarket 於 2021-6-1 09:24 PM 發表

大家好 , 請問我如果打算入境保加利亞 , 再去羅馬尼亞 , 兩國逗留合共一個月 , 跟著入境神根區匈牙利 , 斯洛伐克 , 捷克 , 波蘭 , 德國 , 奧地利 , 斯洛文尼亞共 80 日 , 再去克羅地亞一個月 , 請問這個行程係咪可行 ? 先謝
修正小小, 寫錯字

如不想走回頭路 最後果站是保加利亞, 然後去希臘/土耳其伊斯坦堡再回香港. (只是參考而已, 實際看回程機票, 哪裡平就往哪裡去)如走回頭路, 最後果站飛捷克再返香港, 匈牙利也可以, 兩個地方去機埸的巴士都不貴.

另外, 回程如果雅典機票平, 可以雅典一天游. 但如果是土耳其, 咁玩一下伊斯坦堡都可以, 但如果想到其他地方, 冇半個月就都好趕, 天氣不好也可能看不到熱氣球.

引用:
原帖由 marketmarket 於 2021-6-1 09:24 PM 發表

您打算幾時去 我都諗住7月去

師兄 , 我都係七月呀

引用:
原帖由 marketmarket 於 2021-6-22 12:24 AM 發表

師兄 , 我都係七月呀
飛希臘好似平d bor 我岩先買左機票 
如果時間夾都可以睇下有冇機會一齊玩

如果你地可以同行住既會多D選擇, 雅典飛保加利亞機票早D買平D. 而七月人分希臘天氣好, 可以考慮去santorini又或mykonos

引用:
原帖由 kinkonnb 於 2021-6-22 01:56 AM 發表

飛希臘好似平d bor 我岩先買左機票 
如果時間夾都可以睇下有冇機會一齊玩
師兄你買左邊間 airline , 幾錢呀 , 你去幾耐呀, 打算具體行程係點?

引用:
原帖由 marketmarket 於 2021-6-22 01:02 PM 發表

師兄你買左邊間 airline , 幾錢呀 , 你去幾耐呀, 打算具體行程係點?
買左Qatar 3800左右
暫時去個半月
行程由希臘去希臘番 圓圈咁玩 希臘>保加>羅馬>austria >.... 

師兄 , 個半月穿越咁多個國家,好似有啲趕喎

引用:
原帖由 marketmarket 於 2021-6-22 09:04 PM 發表

師兄 , 個半月穿越咁多個國家,好似有啲趕喎
睇您想幾深度遊嫁姐

師兄你會去埋黑山波斯尼亞北馬同科索沃嗎?

引用:
原帖由 kinkonnb 於 2021-6-22 07:35 PM 發表

買左Qatar 3800左右
暫時去個半月
行程由希臘去希臘番 圓圈咁玩 希臘>保加>羅馬>austria >.... 
個半月如果走希臘>保加利亞>羅馬尼亞>匈牙利>斯洛伐克>捷克>奧地利>克羅地亞>希臘其實都好好玩

一系走希臘>保加利亞>塞爾維亞>匈牙利>斯洛伐克>捷克>奧地利>克羅地亞>黑山>希臘

引用:
原帖由 marketmarket 於 2021-6-23 01:33 AM 發表

師兄你會去埋黑山波斯尼亞北馬同科索沃嗎?
會呀 除左科索 因為我上網睇好似唔多野玩 同埋好似科索冇比人認受係一個國家 出入境另一個想去既國家會有d麻煩咁

引用:
原帖由 pinglap 於 2021-6-23 08:39 AM 發表

個半月如果走希臘>保加利亞>羅馬尼亞>匈牙利>斯洛伐克>捷克>奧地利>克羅地亞>希臘其實都好好玩

一系走希臘>保加利亞>塞爾維亞>匈牙利>斯洛伐克>捷克>奧地利>克羅地亞>黑山>希臘
我2星期前睇匈牙利 同捷克冇開border  唔信依加有冇 要再睇

師兄您係咪去過 會唔會有咩建議關於條路線邊到陸路邊到飛機過下一個國家比較好 

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]