• 瀏覽: 11,931
  • 回覆: 7
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 marketmarket 於 2021-6-22 12:24 AM 發表

師兄 , 我都係七月呀
7月無咩入境限制咩??

熱賣及精選
引用:
原帖由 marketmarket 於 2021-6-29 10:53 PM 發表

暫時匈牙利同立陶宛有啲問題,其他有疫苗 cert 都可以入境
有限邊隻疫苗?
要隔離幾耐?

引用:
原帖由 小蝶lg 於 2021-6-30 10:21 AM 發表

以家好多國家都開番哂

希臘只要持有72小時內陰性報告/打2針已經可以入境不需隔離
但番香港要隔離14日

引用:
原帖由 kinkonnb 於 2021-6-22 07:35 PM 發表

買左Qatar 3800左右
暫時去個半月
行程由希臘去希臘番 圓圈咁玩 希臘>保加>羅馬>austria >.... 
wo個半月, 已經上岸令人羨慕!

引用:
原帖由 marketmarket 於 2021-6-23 09:55 PM 發表

捷克可以入境喇 22號改左 , 1/7 前再觀察下 , 其他國家可能陸續更改
真的很興奮
已經開放俾HK, Macau, Singapore, Japan, Korea, etc

引用:
原帖由 pinglap 於 2021-7-3 06:16 AM 發表

用另一角度去睇呢隔離問題, 我是前年從外面回香港, 果陣仲系可以在家隔離, 但我都特登去住左十四日酒店。

在外面, 無論住既、玩既地方都經常有人咳。我好有自信就算中了,自己一定無事, 因為我極少有病痛。

但我深想如果我真系被感染, 回到屋企可能人傳比家人, 最後還是在酒店住了十四天
如果我真系被感染, 回到屋企可能人傳比家人
無錯, 我自己頂得順唔代表家人得!

引用:
原帖由 marketmarket 於 2021-7-8 04:04 PM 發表

唔駛 , 打左疫苗喺歐洲已經可以打橫行
只係某幾個國家好似Iceland, Greece
Spain, France, Germany可以嗎?

引用:
原帖由 marketmarket 於 2021-7-11 02:02 AM 發表

可以 , 你上 reopen eu 有詳細介紹
另外可再查 iata travel map
機場地勤都係查 iata 
thanks a lot!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]