• 瀏覽: 11,747
  • 回覆: 97
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 小蝶lg 於 2021-7-8 04:22 PM 發表

我知道,
但唔知香港機埸洗唔洗要negative先比上機
唔駛 , 上唔上到機係睇目的地要求 , 當然你返香港係要去檢測

熱賣及精選
引用:
原帖由 marketmarket 於 2021-7-8 04:25 PM 發表

唔駛 , 上唔上到機係睇目的地要求 , 當然你返香港係要去檢測
師兄你是否已出發?祝你一切順利

引用:
原帖由 pinglap 於 2021-7-8 04:40 PM 發表

師兄你是否已出發?祝你一切順利
係呀 , 黎左保加利亞幾日喇 , 多謝晒

引用:
原帖由 marketmarket 於 2021-7-8 04:47 PM 發表

係呀 , 黎左保加利亞幾日喇 , 多謝晒
玩半年?

引用:
原帖由 小蝶lg 於 2021-7-8 05:45 PM 發表

玩半年?
係呀 , 慢慢行 , 我比較鐘意深度遊

祝你旅途愉快, 一切順利

引用:
原帖由 小蝶lg 於 2021-7-8 05:52 PM 發表

祝你旅途愉快, 一切順利
Thx , 大家咁話

ching唔好意思又想問多少少問題

如果我係去希臘, 係多哈轉機,我都係睇番希臘既入境要求? 不用理多哈?
你今次飛去班機多唔多人?一個人去佢會唔會盡量安排你一個人坐 (隔離無人)?
機上D清潔/防疫措施做得好唔好

引用:
原帖由 marketmarket 於 2021-7-8 04:04 PM 發表

唔駛 , 打左疫苗喺歐洲已經可以打橫行
只係某幾個國家好似Iceland, Greece
Spain, France, Germany可以嗎?

引用:
原帖由 marketmarket 於 2021-7-8 04:04 PM 發表

唔駛 , 打左疫苗喺歐洲已經可以打橫行
請問 荷蘭 係咪打了二針都可以入境啦

引用:
原帖由 小蝶lg 於 2021-7-9 09:27 AM 發表

ching唔好意思又想問多少少問題

如果我係去希臘, 係多哈轉機,我都係睇番希臘既入境要求? 不用理多哈?
你今次飛去班機多唔多人?一個人去佢會唔會盡量安排你一個人坐 (隔離無人)?
機上D清潔/防疫措施做得好唔好
你喺多哈轉機沒入境係睇番希臘要求
我班機大概一半滿 , 好多人都可以佔三個位打橫訓
至於防疫 , 你戴住口罩我覺得都 ok

引用:
原帖由 時光五缺 於 2021-7-10 10:23 AM 發表

只係某幾個國家好似Iceland, Greece
Spain, France, Germany可以嗎?
可以 , 你上 reopen eu 有詳細介紹
另外可再查 iata travel map
機場地勤都係查 iata 

引用:
原帖由 一名業餘足球員 於 2021-7-10 07:08 PM 發表

請問 荷蘭 係咪打了二針都可以入境啦
荷蘭可以入境呀

附件

Screenshot_20210710-210537.png(751.28 KB)

2021-7-11 02:06 AM

今日去左 Koprivshtitsa 小鎮住左兩日 , 氣溫最高 24 度, 好舒服 , 煲仔嗰個係 karvama , 保加利亞國菜 , 好好食 , 有雞或豬揀 , 兩隻我都有食 , 豬肉比較好食

附件

PXL_20210710_165326322.jpg(343.27 KB)

2021-7-11 02:11 AM

PXL_20210710_163954728.jpg(222.99 KB)

PXL_20210710_114304161.jpg(429.51 KB)

PXL_20210710_162916667.jpg(473.48 KB)

PXL_20210710_084423984.jpg(524.35 KB)

Karvama 加個餅加支可樂先五十蚊港幣 , 啲錢好襟洗

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]