• 瀏覽: 5,656
  • 回覆: 52
  • 追帖: 2
【[url=on.cc]on.cc[/url]東網專訊】深圳市龍崗區近日出現最少13宗無症狀本土感染個案,但港府未有禁止透過「回港易」到港免檢疫,食物及衞生局局長陳肇始今(1日)表示,正與內地相關單位溝通及留意當地的防疫措施,目前仍採用國家衞健委的名單。
陳肇始出席電台節目指,如果內地部分地的疫情有轉變,局方都會密切留意,及了解粵康碼情況,以至入境整體檢疫措施等。

截至今日早上8時,國家衞健委共列8處為中風險地區,包括:安徽省六安市裕安區的恆大御景灣小區3期、廣東省廣州市荔灣區的龍津街錦龍匯鑫閣、白鶴洞街、中南街、東漖街、衝口街、廣東省佛山市禪城區的石灣鎮街道綠茵鳴苑小區,及廣東省佛山市南海區的桂城街道華福禦水岸小區。

熱賣及精選
愈來愈多,還可以通關嗎?

有排都唔得通關了

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2021-6-1 10:34 PM 發表

有排都唔得通關了
同意

根本大家都無k能保持長期清0

引用:
原帖由 qiaotou1234 於 2021-6-2 06:47 AM 發表

根本大家都無k能保持長期清0
根本就係有D政治因素先唔可以同香港通關

香港政府班白癡高官,如果你身在疫區,健康碼已轉了黃或紅,根本就申請唔到回港易。
連國家所謂基本嘅嘢都唔清楚,食屎啦

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-6-2 09:42 AM 發表

香港政府班白癡高官,如果你身在疫區,健康碼已轉了黃或紅,根本就申請唔到回港易。
連國家所謂基本嘅嘢都唔清楚,食屎啦
一矢中的🤣自己紅左大半年,一見廣州出一個確診即刻雞咁腳ban哂成個廣東,膠官個個都地理白痴嚟㗎,以為全世界都好似香港咁丁屎大。要崇洋,都學下乜叫洲,縣,鎮,特區先啦,真係笑爆嘴。

引用:
原帖由 袋中邊緣的高潮 於 2021-6-2 12:46 PM 發表

一矢中的🤣自己紅左大半年,一見廣州出一個確診即刻雞咁腳ban哂成個廣東,膠官個個都地理白痴嚟㗎,以為全世界都好似香港咁丁屎大。要崇洋,都學下乜叫洲,縣,鎮,特區先啦,真係笑爆嘴。
港蛙同呆蛙一樣在井觀天

更正一下,應該曾經逗留在有疫情嘅地方,健康碼就會變色。

引用:
原帖由 満大人 於 2021-6-1 10:08 PM 發表

【on.cc東網專訊】深圳市龍崗區近日出現最少13宗無症狀本土感染個案,但港府未有禁止透過「回港易」到港免檢疫,食物及衞生局局長陳肇始今(1日)表示,正與內地相關單位溝通及留意當地的防疫措施,目前仍採用國家衞健委的名單。
陳肇始出席電台節目指,如果內地部分地的疫情有轉變,局方都會密切留意,及了解粵康碼情況,以至入境整體檢疫措施等。

截至今日早上8時,國家衞健委共列8處為中風險地區,包括:安徽省六 ...
大哥,龍崗區無咁多確診喎!最多的是鹽田區,龍崗幾單啫。雖然是幾單,但是整個龍崗區各地如臨大敵!紛紛架起街頭核酸檢測站!政府官員反應之快狠準的確很了不起

大陸疫情反彈又點?人哋一個星期可以做千幾萬個檢測,全世界有邊個地方可以做到。就算點爆疫都好,大陸如果要清零,兩個禮拜內一定做到。呢啲本事你班香港醫護有本事做到咩!

引用:
原帖由 Fxyellowobject 於 2021-6-2 04:46 PM 發表

大陸疫情反彈又點?人哋一個星期可以做千幾萬個檢測,全世界有邊個地方可以做到。就算點爆疫都好,大陸如果要清零,兩個禮拜內一定做到。呢啲本事你班香港醫護有本事做到咩!
師兄正解
今天有事回龍崗區,小區通告:請住戶配合到xxxx接受核酸檢測,下周開始憑陰性結果進出小區!你想回家必須要去做檢測

https://mp.weixin.qq.com/s/T4xbObPZ1Dkp3aNffZAYLw

阿爺的反應實在太快
無論在人力、物力、財力都是世界一流的

提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]