• 瀏覽: 8,875
  • 回覆: 34
  • 追帖: 2

英格蘭落實歐國盃大軍名單後,周四(3日)凌晨首場熱身賽即刻「出事」,雖然「三獅兵團」憑小將布卡約沙卡一箭定江山,主場以1比0小勝奧地利,不過最後關頭掹車邊入選嘅阿歷山大阿諾特,今場不幸大腿受傷,而且表現非常痛苦,領隊修夫基亦承認「唔多理想」,阿歷山大阿諾特好可能會緣盡歐國盃。

英格蘭今場表現並唔理想,無論控球定係製造機會都未見有好大優勢,祖迪比寧咸早段入波因隊友犯規在先被判詐胡,之後再有哈利卡尼射門被救,半場踢成0比0平手。56分鐘英格蘭終於打破悶局,基亞利殊中路入楔射門被攔出不遠,布卡約沙卡後上窄位補射建功,亦係呢位19歲新星第1個國家隊入波。奧地利其後亦有沙比薩射門中楣,英格蘭最終險勝1比0完場。

雖然英格蘭贏波,但焦點就落喺阿歷山大阿諾特嘅受傷情況,呢位利物浦右閘喺賽事尾段受傷,需要軍醫扶住拐出場,而且又用波衫笠頭表現得非常痛苦同失望,修夫基賽後表示:「我仲要觀察情況,但睇佢行出場嘅情況絕對唔係好嘅徵兆,佢顯得好唔舒服,依家已經好接近決賽周,任何傷患都會令球員參賽成疑,未來48小時好關鍵。」

初步估計阿歷山大阿諾特係大腿或腿筋受傷,前國腳伊恩胡禮表示:「球員受傷第1時間就會知道情況係咪好差,阿歷山大阿諾特用波衫笠頭,而且不斷唸唸有詞咁埋怨,我直覺係佢唔相信呢件事會發生喺佢身上,得番11日就開波而大腿受傷,冇可能可以趕得切參賽。」

阿歷山大阿諾特之前一直被傳會被踢出26人大軍名單,但修夫基最終寧願揀晒4個右閘入隊,令呢位利物浦球星實現參賽美夢,估唔到最終都要面臨悲情結局。如果阿歷山大阿諾特證實退隊,修夫基將會喺之前被剔除嘅7人入面補選,今場有份正選上陣嘅連格會係熱門人選。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20210603/bkn-20210603080019607-0603_00882_001.html

見到阿諾離場個陣用波衫笠住個頭就覺得佢陰公

熱賣及精選
英格蘭好波

連神後備補入
對英格蘭而言可能係好事

仲後生大把機會🤗

高普想屌爆修夫基,又搞傷一件

對英格蘭黎講係好事

話我抽水都係咁講,你咪又打返本土賽立即生龍活虎乜事都冇呀.

引用:
原帖由 秋天清涼的樹根 於 2021-6-3 11:11 AM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20210603/photo/bkn-20210603080019607-0603_00882_001_01p.jpg?20210603095505

英格蘭落實歐國盃大軍名單後,周四(3日)凌晨首場熱身賽即刻「出事」,雖然「三獅兵團」憑小將布卡約沙卡一箭定江山,主場以1比0小勝奧地利,不過最後關頭掹車邊入選嘅阿歷山大阿諾 ...
老實講, 英格蘭好小事, 最緊要唔好搞到利物浦開攞就得。
利物浦真係黑氣未除。

引用:
原帖由 秋天清涼的樹根 於 2021-6-3 11:11 AM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20210603/photo/bkn-20210603080019607-0603_00882_001_01p.jpg?20210603095505

英格蘭落實歐國盃大軍名單後,周四(3日)凌晨首場熱身賽即刻「出事」,雖然「三獅兵團」憑小將布卡約沙卡一箭定江山,主場以1比0小勝奧地利,不過最後關頭掹車邊入選嘅阿歷山大阿諾 ...
天意!整定要連王登位!

引用:
原帖由 愚人之石 於 2021-6-3 16:18 發表

話我抽水都係咁講,你咪又打返本土賽立即生龍活虎乜事都冇呀.
本地賽已經收咗咧,8月先再開始,點關事呀?

再選過右閘,阿隆斯,雲比沙卡,獲加比得斯

引用:
原帖由 Mr.23a 於 2021-6-3 04:36 PM 發表

本地賽已經收咗咧,8月先再開始,點關事呀?
因為踢太公波沒收入,反而稱傷後可以拍廣告同運動產品。

嗱,我講咗自己小人之心呀,可能佢真傷,咪睇下佢有冇拍廣告咯.

引用:
原帖由 愚人之石 於 2021-6-3 05:10 PM 發表

因為踢太公波沒收入,反而稱傷後可以拍廣告同運動產品。

嗱,我講咗自己小人之心呀,可能佢真傷,咪睇下佢有冇拍廣告咯.
睇下拍咩廣告囉
唔通拍硬照廣告都唔比咩
拉傷大腿唔等如行唔到路
都仲可以做其他野既

英格蘭無野多,右閘最多,阿諾傷出都仲有3個右閘人選

阿諾唔係英格蘭右閘正選哦,佢始終防守麻麻

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]