• 瀏覽: 64,143
  • 回覆: 154
  • 追帖: 7
引用:
原帖由 smithhehehaha 於 2021-6-8 06:34 PM 發表

我從政府記者會得知的係龍舟只係閉門作賽, 取消的係賽前的親子嘉年華
在記者會上最後一分鐘 衛生局局長羅奕龍補充話 龍舟取消喎

不過都唔關我事 我都未放監

熱賣及精選
引用:
原帖由 smithhehehaha 於 2021-6-8 06:41 PM 發表

我聽到有記者問親子嘉年華安排會點
羅局長散場前補充收到通知親子嘉年華會取消.....
你喺澳門人?

Day3 晚餐

三杯鷄

今次澳門更改核酸檢測由7天改為2天,真係搞到兵荒馬亂.
澳門今日記者會, 再重申一次公佈核酸檢測的計算方法,
假如星期一採樣(正常即日有報告),報告有效期到星期三23:59

佢話明天進關,玩7天

引用:
原帖由 lydiacwl 於 2021-6-8 10:09 PM 發表

係閉門作賽,係取消國際龍舟賽親子嘉年華會
你係澳門人?

引用:
原帖由 lydiacwl 於 2021-6-8 10:41 PM 發表

對你會有影響嗎? 政府取消呢個嘉年華,可能有佢地擔憂.
依家入餐廳都要綠碼哦

引用:
原帖由 lydiacwl 於 2021-6-8 11:03 PM 發表

依家暫時係無影響,反正我本身住澳門,而且我好少去餐廳食飯,就算去都係打包多,更何況去賭場同酒店基本上都要健康碼,只不過依家係多咗餐廳同交通,澳門仲有部份中年同老年戴口罩都戴得唔岩,甚至有d由疫情開始到依家都無戴過口罩
我都係平常心面對,反而覺得左改右改搞死班外地工人, 本來諗住都會過去拱北行下, 依家搵你去呀, 係去都要搵非高峰期

Day4 早餐

一日兩泡

https://youtu.be/RV_RO1ySAmI
外地勞工留宿澳門咁就大鑊啦 ,
同我搶酒店,其實唔會,因為氹仔各大酒店 ,舊年都係將房間開放畀 外地勞工居住 ,幾個人一間房.

引用:
原帖由 秋天明車手 於 2021-6-9 11:13 AM 發表

現在疫情的狀況沒勇氣去娛樂。
你都冇勇氣去隔離,健康馬是什麼顏色對你都不重要,對嗎? 我都未擔心過

Day4 午餐

照燒汁雞柳

48小時核酸, 真係玩死人

Day4 晚餐

云耳冬菇蒸腩片

Day5早餐

48小時核酸之後的澳門

核酸48小時后

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]