• 瀏覽: 64,841
  • 回覆: 363
  • 追帖: 6
請問你返嚟香港又洗唔洗隔離?

熱賣及精選
引用:
原帖由 moon2004girl 於 2021-6-6 08:52 PM 發表

我都係聽人講。
如果自己一個都好d,但如果同其他人一個房,仲要唔係親人,就真係慘。困獸鬥
唔可以選擇單人房?

引用:
原帖由 moon2004girl 於 2021-6-6 08:52 PM 發表

我都係聽人講。
如果自己一個都好d,但如果同其他人一個房,仲要唔係親人,就真係慘。困獸鬥
我有兩張床,每一張床瞓七日,我有兩套浴室用品,每件浴袍著七日, 每條大毛巾用七日,細毛巾有4條,抹手巾有2條, 反正弄污糟,你咪放喺房門口,佢哋會換新畀你

引用:
原帖由 家中發現膠手套 於 2021-6-6 08:51 PM 發表

今年內,隔離14天是入門級,如果澳門政府堅持清零14天後才討論,相信等同永久封香港關,除非新冠消失!
旅遊氣泡、郵輪氣泡只是俾丘公公呃飯食揼波鐘,嘥鳩氣,
有同感!
就呢兩日,一個女學生就打侵晒
14日清零,搵嚟UP

引用:
原帖由 希夷 於 2021-6-6 08:59 PM 發表

有同感!
就呢兩日,一個女學生就打侵晒
14日清零,搵嚟UP
因為用旅遊氣泡的概念往返大灣區,人數是非常之龐大,

內部消息(國內),本來7至9月真係好大機會打疫苗之後可以往返大灣區, 但突然間來個廣東省大爆發,加上依家香港又有變種病毒, 所以我先提早出發,廢事兩頭唔到岸

引用:
原帖由 家中發現膠手套 於 2021-6-6 09:03 PM 發表

因為用旅遊氣泡的概念往返大灣區,人數是非常之龐大,
可以打齊兩針,入境前14天做一次核酸,
出發前兩天再做一次,
多重保險,才準許入境,
大家都想安心又安全,
最緊要係入境者真係要配合,
可以加以重罪,三年坐監起點,
應該有辦法解決。
上大人,方法掂玩?
市民配合就係。

引用:
原帖由 希夷 於 2021-6-6 09:13 PM 發表

可以打齊兩針,入境前14天做一次核酸,
出發前兩天再做一次,
多重保險,才準許入境,
大家都想安心又安全,
最緊要係入境者真係要配合,
可以加以重罪,三年坐監起點,
應該有辦法解決。
上大人,方法掂玩?
市民配合就係。
可能你唔明我講乜嘢, “出入境人數非常龐大“, 按照你所講嘅方法,咁我點解要比9800蚊呢?因為我都做齊曬你所講嘅嘢啦!
政府要控制人群出入境流量

引用:
原帖由 家中發現膠手套 於 2021-6-6 09:18 PM 發表

可能你唔明我講乜嘢, “出入境人數非常龐大“, 按照你所講嘅方法,咁我點解要比9800蚊呢?因為我都做齊曬你所講嘅嘢啦!
師兄由上金巴計攪左幾耐上到酒店?

引用:
原帖由 家中發現膠手套 於 2021-6-6 09:09 PM 發表

內部消息(國內),本來7至9月真係好大機會打疫苗之後可以往返大灣區, 但突然間來個廣東省大爆發,加上依家香港又有變種病毒, 所以我先提早出發,廢事兩頭唔到岸
我本初到有咁諗,
7,8月,可能性高,
但係,突然又走出個,防不勝防!
這樣唔係辦法,
就算1個月天下太平,
通關之後,難保又嚟病發,唔通到時又閂門,
咁入咗內地或嚟咗香港的同胞掂算,
解決方法打齊二針,最多咪三重核酸檢測。

引用:
原帖由 家中發現膠手套 於 2021-6-5 04:00 PM 發表

恭喜晒你又可以去食葡國鷄恭喜恭喜

涼生送老婆番澳門
@涼鎮鷹

引用:
原帖由 家中發現膠手套 於 2021-6-6 09:18 PM 發表

打齊針,做埋核酸,都要14日,
我覺得多,三日可以接受。

引用:
原帖由 riggilai 於 2021-6-6 09:20 PM 發表

師兄由上金巴計攪左幾耐上到酒店?
坐4點金巴,8點入酒店房

引用:
原帖由 金融夜遊人 於 2021-6-6 11:19 AM 發表

我呢間1人$480, 2人$600,wifi用到ok,我老婆用Wi-Fi煲緊劇無問題,但我手機上網就時快時慢,我都想住葡京人但係太貴2人要$12600
原來個個都係為wifi而來

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]