• 瀏覽: 2,173
  • 回覆: 26
提示: 違規內容已被屏蔽
熱賣及精選
引用:
原帖由 dAHeNrY 於 2021-6-7 07:46 PM 發表

如果威尼斯,維亞納,(+布拉格),可以點飛啊?
酒店我都定度,行車再說,因為飛機行程未有頭緒。謝謝。
點飛?咪點對點飛
歐洲大部分的城市有廉航接駁。
至於先後次序,睇你自己想點,最緊要有錢,航班正常,其他唔係問題。

歐盟剛剛批左日本人入境免隔離,下一期有無香港份就睇彩數。
另外,歐盟已經有條件批左中國,但大陸似乎唔會接受歐盟居民免隔離,所以都係拉倒。
香港甘愛國,大家放長雙眼之後會點。

引用:
原帖由 aiiijima 於 2021-6-8 05:00 PM 發表

點飛?咪點對點飛
歐洲大部分的城市有廉航接駁。
至於先後次序,睇你自己想點,最緊要有錢,航班正常,其他唔係問題。

歐盟剛剛批左日本人入境免隔離,下一期有無香港份就睇彩數。
另外,歐盟已經有條件批左中國,但大陸似乎唔會接受歐盟居民免隔離,所以都係拉倒。
香港甘愛國,大家放長雙眼之後會點。
請問旅費應該要預算多少?10-15日左右,唔該。

引用:
原帖由 dAHeNrY 於 2021-6-8 05:08 PM 發表

請問旅費應該要預算多少?10-15日左右,唔該。
一百歐一日差唔多 (約950港元)。
呢三個地方都好貴wo。
如果你唔去門票景點,可以減30-40歐一日。
搭車要平可以買日票,任搭巴士/地鐵/電車。
食要預10歐至20歐一餐。

如果你去布拉格隔離的布達佩斯,就大大不同。
消費平一半。

引用:
原帖由 aiiijima 於 2021-6-8 05:16 PM 發表

呢三個地方都好貴wo。

消費平一半。
多謝資信。

引用:
原帖由 aiiijima 於 2021-6-8 05:16 PM 發表

呢三個地方都好貴wo。

消費平一半。
buda-pest真系唔錯,謝謝介紹。

https://youtu.be/Mi4IecSsYuY

引用:
原帖由 dAHeNrY 於 2021-6-11 10:03 PM 發表

buda-pest真系唔錯,謝謝介紹。

https://youtu.be/Mi4IecSsYuY
唔單止係唔錯,係非常非常正斗!
風景靚,人靚,連間麥記都靚過人。

引用:
原帖由 pinglap 於 2021-6-17 12:13 PM 發表

用咩機影?好靚
α[  ]000,算係無反呱。
其實部機已經神神地,係日本跌過落地。
但未捨得換機住。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]