• 瀏覽: 8,408
  • 回覆: 140
車主係我朋友,我係涉事司機,封信就叫我朋友交個司機名,我想問……

1.交名之後會點?因為封信只係叫我朋友交名

2.我只係初犯,咁會罰幾多錢?洗唔洗扣分?

3.我可唔可以要求警方提供相關片段?因為我真係完全冇印象,但係睇返封信嘅案發日期及時間,的確我係司機,如果證實我有出錯,我願意就罰

十幾年前,一樣case,我揸朋友車沖紅燈,朋友收信,我去認,罰錢扣分

你可以搵大狀打不在場證據

引用:
原帖由 akh2907 於 2021-6-5 11:24 PM 發表

十幾年前,一樣case,我揸朋友車沖紅燈,朋友收信,我去認,罰錢扣分
請問要罰幾多錢同扣幾多分

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-6-5 11:47 PM 發表

請問要罰幾多錢同扣幾多分
5分,初犯一千左右

引用:
原帖由 ck3226 於 2021-6-5 11:51 PM 發表

5分,初犯一千左右
明白,謝謝師兄

係罰款$600,記5分。

你朋友交左你名,之後你會再收到信,果時可以要求睇相,睇完先決定係咪認罪。

深切哀悼所有壯烈成仁的北京愛國同胞
梁振英
引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-6-5 10:56 PM 發表

車主係我朋友,我係涉事司機,封信就叫我朋友交個司機名,我想問……

1.交名之後會點?因為封信只係叫我朋友交名

2.我只係初犯,咁會罰幾多錢?洗唔洗扣分?

3.我可唔可以要求警方提供相關片段?因為我真係完全冇印象,但係睇返封信嘅案發日期及時間,的確我係司機,如果證實我有出錯,我願意就罰
Duplicated

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 新型冠狀病毒 於 2021-6-6 12:10 AM 發表

你朋友交左你名,之後你會再收到信,果時可以要求睇相,睇完先決定係咪認罪。
明白,謝謝回覆,如果真係有做錯就一定會認

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2021-6-6 07:56 AM 發表

你條黃絲仇警L點解今次嘅語氣咁鵪鶉嘅?

你啲手足斷正坐監都未驚,你收到張交通違例告票就驚到瀨屎咁款!
係咪路啊你?!
條友又扮嘢。佢可能幻想係國安設局叫佢手足篤灰。

引用:
原帖由 Jackishere 於 2021-6-6 11:18 AM 發表

條友又扮嘢。佢可能幻想係國安設局叫佢手足篤灰。
借朋友車衝燈
我就話條友似想收朋友錢幫人頂就真

引用:
原帖由 半空遇到了神童 於 2021-6-6 11:31 AM 發表

借朋友車衝燈
我就話條友似想收朋友錢幫人頂就真
用分換錢

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2021-6-6 07:56 AM 發表

你條黃絲仇警L點解今次嘅語氣咁鵪鶉嘅?

你啲手足斷正坐監都未驚,你收到張交通違例告票就驚到瀨屎咁款!
係咪路啊你?!
原來係曱甴,咁老閪都唔認啦,暴動現場比人捉到都話路過啦,只係比人影到相,更加唔認啦。再唔係比人拉之前飛去台灣話香港政府政治逼害你

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]