• 瀏覽: 117,981
  • 回覆: 22
  • 追帖: 12
聽完Chantel bb首新歌,我已徹底被融化了
https://www.youtube.com/watch?v=U76U6NUSeS4

熱賣及精選
引用:
原帖由 derrickt 於 2021-6-6 10:28 AM 發表

好似講到 Chantel 可以取代薑蓉, 天理不容, 一山不能藏二虎?麥記可以揾 Chantel 拍新一輯廣告了!😆
過多幾年姜x變左大叔,Chantel先得嗰廿,要取代姜x有幾難?姜x唔係三十幾歳都仲想被人叫姜b吧

半日首歌就推到上Youtube熱門第2,Chantel bb真係太強

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-6-6 02:45 PM 發表

咁佢係咪超越左gigi炎明熹?
兩個風格唔同,好難比較,好難話邊個超越邊個

引用:
原帖由 袋中加加速腋下 於 2021-6-6 04:17 PM 發表

邊個話tvb老人台,Chantel 幾青春甜美
viu先係老人台啦,搞埋193呢類三十幾歲大叔做小丑

一日就推上youtube熱門第1

引用:
原帖由 DTTN 於 2021-6-6 08:53 PM 發表

分析非常好。
所以暫時只看到她是會走早期Twins賣可愛偶像派路線。
但tvb而家最缺就係呢類賣青春可愛的人

破50萬views啦,chantel bb 叻女

引用:
原帖由 踏入神的領域 於 2021-6-8 05:49 PM 發表

聲夢命脈係johnny yim, 改編真係超神
同意,節目咁好睇,佢係功臣

70萬views啦,go go go

引用:
原帖由 得閒看看 於 2021-6-9 03:29 PM 發表

Gigi啲fans忍埋呢三日就可以吐氣揚眉,報仇咁報!
冷靜d,gigi同chantel私下係好朋友,而且佢兩個受歡迎,對成個節目都係好事,無謂講到佢兩個內訌啦,而且,佢地的共同對手係隔離台

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2021-6-9 09:06 PM 發表

昆西吾係浪得虛名
坤哥連14歲小妹妹都唔放過

引用:
原帖由 Chan_23 於 2021-6-9 09:45 PM 發表

其實唱得好作狀
好似好有感情咁
一啲都唔覺得好聽
其實都好聽,gigi唱出自己風格,亦令人感受到首歌的意思,唔係人人都做到。但當然,始終係慘情歌,自然無chantel首情歌咁甜蜜啦

引用:
原帖由 tiger1246 於 2021-6-9 11:22 PM 發表

Gigi唱歌太重味精了,吸引不到我聽佢D歌。

預告聽咗幾句佢唱幾句愛情陷阱更覺走火入魔, 編曲好怪, 完全變造另一首歌咁, 當然緊有人話佢唱出自己風格, 不過講真,咁大改法, 呀水唱都會變成另一首歌。
編曲係Johnny Yim負責,又唔關gigi事,而且就係要改編下先碰到新火花,《戀愛預告》都係加左新編曲方法先咁正,如果用返原裝音樂,對21世紀的人來講個旋律都幾悶

90萬views啦
激到隔離台打手發脾氣,我好開心

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]