• 瀏覽: 144,528
  • 回覆: 2,036
  • 追帖: 13
唉,而家佢同GIGI幾紅幾多FANS都好,比賽完左都要去完成埋學業,過幾年唔知乜野世界

熱賣及精選
引用:
原帖由 幸福四葉草 於 2021-6-6 09:41 PM 發表

認同唱得一般,唔需要吹到咁大
如果佢唔係靚女,係一個醜女,
唔知仲有冇人會講佢唱得好聽呢?
佢只係個樣吸引咗人
其實關個樣鬼事 試下全盛期阿嬌柏芝唱 一樣難聽到死

靚聲加感染力 一百個歌手都未必出到一個

引用:
原帖由 gouki1234 於 2021-6-6 10:02 PM 發表

唉,而家佢同GIGI幾紅幾多FANS都好,比賽完左都要去完成埋學業,過幾年唔知乜野世界
好似當年blackpink jeanie 咁 得閒出下feat.

引用:
原帖由 黃金工程V 於 2021-6-6 08:47 PM 發表

我是建設性回應者 :

我客觀地聽, 感覺較為乾和冷,
未唱得出音樂感, 出唔到感情,
唱者情境仲未入到首歌,
還有種不動聲色甩掉了男朋友的
事不關己的冷傲感覺,
以致唱出來同歌詞並不是同一回事,
見1:11和1:12, 兩位評審的表情,
如果能唱出將有戀愛發生的預知感情,
必能帶動到觀眾。

如果想增加甜美感, 宜增加連貫性和愉悅度,
還可以增加投入度, 例如聯想自 ...
我反而鍾意她無味精得來
樣和聲都ok

我懷疑佢連歌詞都未明,首歌個背景佢更加難去瞭解

引用:
原帖由 香煎滴滴西瓜 於 2021-6-6 05:47 PM 發表

十幾個鐘頭已經二十幾萬view..... tvb 冇嗰啲死粉不停loop都咁勁.... 你睇下琴晚viu 麥花臣演唱會姜濤d view .... 真係差一條街
人哋話tvb 收視率只係幾百部電視計出嚟,而家冇人睇tvb,YouTube 廿幾萬數字一定係假  #曲

尼d先叫廣東歌呀嘛!

引用:
原帖由 袋中加加速腋下 於 2021-6-6 11:16 PM 發表

人哋話tvb 收視率只係幾百部電視計出嚟,而家冇人睇tvb,YouTube 廿幾萬數字一定係假  #曲
bingo

其實最難得係
佢俾到個種真正純真感覺

兩小無猜Melody
玉女含苞
荳芽夢

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2021-6-6 01:43 PM 發表

少年宋慧喬?
糖妹 2.0

梗係chantel好聽啦,唔通「含住碌撚說愛你」好聽咩

引用:
原帖由 幸福四葉草 於 2021-6-6 09:41 PM 發表

認同唱得一般,唔需要吹到咁大
如果佢唔係靚女,係一個醜女,
唔知仲有冇人會講佢唱得好聽呢?
佢只係個樣吸引咗人
Chantel唱得好聽,亦有節奏感,佢駕馭到首歌,用自己方法演繹就代表好了。而家唔係歌唱技巧比賽

控制下呼吸

引用:
原帖由 DTTN 於 2021-6-6 09:24 PM 發表

咁又係。
唔止tvb, 其實香港整個音樂,影視界都普遍老齡化,係需要青春偶像型了!
何紫慧唱得但樣唔得,個人認為,你唱嗰首咩歌,個樣都要襯托得到先得㗎,如果譚伯當年唱側面就死得啦,但哥哥就一定唱到愛情陷阱,所以咩歌配咩人,作曲作詞人又比唔比好歌你,令到你紅唔紅,都好有關係。如果尋日個編曲唔用R n B用返原本個版本,又未必有咁好效果,所以佢就要繼續走呢d清純玉女偶像派嘅路線,我都好想Chantel紅

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2021-6-6 11:09 AM 發表

好囉
吾駛再睇宣萱D老人扮少女

真係青春無敵少女組
下.........個樣真心一般

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]