• 瀏覽: 2,055
  • 回覆: 30
原來真係好平下, 但付款好唔方法, 有什麼計? 部野6千HK$到

熱賣及精選
我都了解中,雖然現時已冇急需買筆電,但仍有機會有野想京東買

引用:
原帖由 fb08ad6a65d965 於 2021-6-6 10:50 PM 發表

我都了解中,雖然現時已冇急需買筆電,但仍有機會有野想京東買
好煩呀

咁博!收到部機有問題仲煩!

用直送 ​​穩陣 D 即刻​打開 check 貨 , 付款找朋友

引用:
原帖由 goodgodness 於 2021-6-7 01:31 PM 發表

好煩呀
買就要買自營手提電腦,直送香港地址或自取點,有7日京東保用,某啲牌子有國際保用就可以喺香港免費維修。付款用到銀聯、VISA、Mastercard、JCB、Diners、八達通,有乜煩惱?

引用:
原帖由 lyh80115 於 2021-6-7 09:14 PM 發表

買就要買自營手提電腦,直送香港地址或自取點,有7日京東保用,某啲牌子有國際保用就可以喺香港免費維修。付款用到銀聯、VISA、Mastercard、JCB、Diners、八達通,有乜煩惱?
VISA、Mastercard收費好貴

引用:
原帖由 goodgodness 於 2021-6-7 09:35 PM 發表

VISA、Mastercard收費好貴
銀聯囉,無手續費;如果雙幣卡,可以選擇直接用人仔還卡數。

Visa、mastercard的話,如果張卡多過2%回贈就ok,因為兌換一般收2%手續費;我知道Aeon兌換只收1%。有啲虛擬銀行網購都好高回贈,開戶又快;建行京東mastercard就有4%回贈。

引用:
原帖由 lyh80115 於 2021-6-7 09:45 PM 發表

銀聯囉,無手續費;如果雙幣卡,可以選擇直接用人仔還卡數。

Visa、mastercard的話,如果張卡多過2%回贈就ok,因為兌換一般收2%手續費;我知道Aeon兌換只收1%。有啲虛擬銀行網購都好高回贈,開戶又快;建行京東mastercard就有4%回贈。
我無銀聯卡呀
八達通5,6千要用oepay吧?付到的嗎?

引用:
原帖由 goodgodness 於 2021-6-7 09:48 PM 發表

我無銀聯卡呀
八達通5,6千要用oepay吧?付到的嗎?
係,改咗叫八達通銀包,升級到pro,就可以每日付一萬。

去到 PRO 都係買唔到萬元機,廢既仲推比人用

比較想知拍住賞張 MASTER 京東受唔受?

引用:
原帖由 lyh80115 於 2021-6-7 09:14 PM 發表

京東自營買千零蚊手機都冇得自提,
佢地自營貴電子產品到香港係送上門,同taobao天貓香港一樣,大件貴嘢都係送上門唔收20元附加費.
可留意物流條款.

引用:
原帖由 kobe 於 2021-6-8 01:01 AM 發表

京東自營買千零蚊手機都冇得自提,
佢地自營貴電子產品到香港係送上門,同taobao天貓香港一樣,大件貴嘢都係送上門唔收20元附加費.
可留意物流條款.
又唔一定,我部六千幾人仔都可以自提:

引用:
原帖由 fb08ad6a65d965 於 2021-6-7 11:21 PM 發表

去到 PRO 都係買唔到萬元機,廢既仲推比人用

比較想知拍住賞張 MASTER 京東受唔受?
應該可以,都係mastercard啫。

引用:
原帖由 lyh80115 於 2021-6-8 07:51 PM 發表

又唔一定,我部六千幾人仔都可以自提:
樓主 @lyh80115   ,你好
最近香討京東618購物節活動,歡迎你都嚟玩吓!參加支持啦~

參加活動即有機會贏取iPhone12、Dyson風扇及其他豐富獎品!
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29948423

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]