• 瀏覽: 23,439
  • 回覆: 129
  • 追帖: 2
估唔到香港人係全球智商最高 
但係點解香港人咁叻人工又咁低?
其實某程度上 香港人應該好蠢

https://www.youtube.com/watch?v=hqpRozC2n24進入香討影片區

嘈喧巴閉;咬住唔放!想睇最新抵死八卦新聞,立即追蹤「巨型芝娃娃」

熱賣及精選
果然係好多智將.

我們一直維護的文明、法治、公義、民主、廉潔、良知、秩序、衛生、安全、平等、和最珍貴的自由,漸漸的,不見了。如果我們沉默逃避,得過且過,很快,連自己也不見了。。。。。。
引用:
原帖由 愚人之石 於 2021-6-7 10:55 AM 發表

果然係好多智將.

嘈喧巴閉;咬住唔放!想睇最新抵死八卦新聞,立即追蹤「巨型芝娃娃」

但係點解香港人咁叻人工又咁低?<<<

成就高低主要唔係講IQ。

山是山,水是水。
山非山,水非水。
山只山,水仍水。
引用:
原帖由 Coke_duo 於 2021-6-7 11:40 AM 發表

冇 bargaining power 仲唔係IQ低?

引用:
原帖由 巨型芝娃娃 於 2021-6-7 10:40 AM 發表

估唔到香港人係全球智商最高 
但係點解香港人咁叻人工又咁低?
其實某程度上 香港人應該好蠢

https://www.youtube.com/watch?v=hqpRozC2n24
老闆叻呀嘛🤭🤭 但, 香港人工仲話低🤔🤔 你打開英國招聘廣告睇吓

引用:
原帖由 Coke_duo 於 2021-6-7 11:40 發表

台灣人工係香港三分一喎。

陳淑莊: 市民支持便支持, 我可以繼續反對囉.
IQ高, EQ低, 能力仲低呢!........

以色列,摩洛哥前十不入?中國平均前十?
個榜便似平均財富增長榜,醫療衛生增長榜之類,或者係高科產品生產值增加榜多d。

引用:
原帖由 巨型芝娃娃 於 2021-6-7 11:00 發表

乞兒智障

標籤對手為五毛的「五無」者:
無能,討論能力係無知、無料、無論點、無常識、無證據;
無良,為求打擊對手,不惜拖埋D無辜者落水;
無品,討論失敗時,老羞成怒地標籤對手,或人身攻擊;
無膽,口口聲聲話反乜反物,但就無膽行動;
無腦,講野唔經大腦,不合邏輯。
香港呢一代人EQ低,你淨係見辛苦工冇人肯做已知!如果以呢一代人個IQ加上一代人個EQ,肯定舉世無敵!

引用:
原帖由 andyyyy 於 2021-6-7 01:59 PM 發表

香港呢一代人EQ低,你淨係見辛苦工冇人肯做已知!如果以呢一代人個IQ加上一代人個EQ,肯定舉世無敵!
師兄你話辛苦工無人肯做,但我覺得係人工問題囉!如果份工人工低又辛苦,你又會去做咩?

國家富足則知禮節,人得溫飽則知榮辱。
引用:
原帖由 jimsonweed 於 2021-6-7 03:26 PM 發表

師兄你話辛苦工無人肯做,但我覺得係人工問題囉!如果份工人工低又辛苦,你又會去做咩?
地盤好低人工?整鋁窗好低人工?都冇乜後生仔入行!

引用:
原帖由 andyyyy 於 2021-6-7 03:52 PM 發表

地盤好低人工?整鋁窗好低人工?都冇乜後生仔入行!
呢啲工日薪多,意外風險高,同有幾高人工會吸年輕人去做?睇唔到前景嘅……就算做都係騎牛搵馬啦!如果你個仔去呢類工長做你會放人及安心?同樣跟車送貨多後生做嘛?

國家富足則知禮節,人得溫飽則知榮辱。
香港人智商是很高的。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]