• 瀏覽: 31,119
  • 回覆: 153
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 jimsonweed 於 2021-6-7 04:15 PM 發表

呢啲工日薪多,意外風險高,同有幾高人工會吸年輕人去做?睇唔到前景嘅……就算做都係騎牛搵馬啦!如果你個仔去呢類工長做你會放人及安心?同樣跟車送貨多後生做嘛?
呢啲人未做過白領西知咩!
寫字樓扣AL紅日星期六,基本一個月返得十幾廿日工,就算兩皮月薪都等於千鬆啲日薪工了。

香討五毛四存加  還我純淨香討
熱賣及精選
所以呀爺要溝淡香港人囉~~~~
家下最聰明係以色列人

聰明人多又點吖,咪都係比蠢人管
以色列都係

蠢人可以為咗D無謂野,炸咗個地球。

⋯⋯

香港充斥奸商,政狗,黃畜牲,地產霸權,特首貪污,排十年公屋要扮瞓街等社工引路,老千多,打工仔唯求自保扮加班,少女化身援交未成年有錢洗,新移民來港變身港人第一時間殺綜援,有冇樓都啃老,一心求富爸爸希望老母紅杏出牆,兄弟為先取家產話結婚呃首期又唔還⋯⋯種種行徑,社會怪象,著實包含好多PK智慧。

引用:
原帖由 jimsonweed 於 2021-6-7 04:15 PM 發表

呢啲工日薪多,意外風險高,同有幾高人工會吸年輕人去做?睇唔到前景嘅……就算做都係騎牛搵馬啦!如果你個仔去呢類工長做你會放人及安心?同樣跟車送貨多後生做嘛?
跟車送貨,超市執貨都多後生,最衰連食Q而家都唔少!

北韓政府:我們會定期發智力測驗 智商不合格的通通槍X

引用:
原帖由 巨型芝娃娃 於 2021-6-7 10:40 AM 發表

估唔到香港人係全球智商最高 
但係點解香港人咁叻人工又咁低?
其實某程度上 香港人應該好蠢

https://www.youtube.com/watch?v=hqpRozC2n24
香港人工點算低?

引用:
原帖由 Coke_duo 於 2021-6-7 11:40 AM 發表

但係點解香港人咁叻人工又咁低?<<<

成就高低主要唔係講IQ。
香港都叫低人工,咁大陸果d點叫

呃人嘅

引用:
原帖由 前後抽插 於 2021-6-7 11:00 PM 發表

香港都叫低人工,咁大陸果d點叫
其實大陸而家人工好高⋯真的

引用:
原帖由 kakapiggy 於 2021-6-7 11:01 PM 發表

你用上市公司經理人工同香港做M記既比

引用:
原帖由 kakapiggy 於 2021-6-7 11:01 PM 發表

李克強稱:「(內地)有6億人每個月的收入也就1000元(人民幣,下同)」。
呢1/2人係咪唔計你用馬雲代表大陸人咪ok

引用:
原帖由 andyyyy 於 2021-6-7 06:59 PM 發表

跟車送貨,超市執貨都多後生,最衰連食Q而家都唔少!
有啲食Q基本要你識三種語言,當然睇邊區啦,人工亦唔會低囉!超市個啲擺明騎牛搵馬啦!你有識人做過世嗎?跟車送貨嘅我只丁見係自己工囉!即司機連送貨,或 同partner一齊做,而且好多跑散添。都你果句呢啲工,後生嘅會做過世嗎?

國家富足則知禮節,人得溫飽則知榮辱。
引用:
原帖由 andyyyy 於 2021-6-7 01:59 PM 發表

香港呢一代人EQ低,你淨係見辛苦工冇人肯做已知!如果以呢一代人個IQ加上一代人個EQ,肯定舉世無敵!
IQ高唔會俾人利用做曱甴

我見到蒙古北韓都好高分,唔多信。

引用:
原帖由 巨型芝娃娃 於 2021-6-7 10:40 AM 發表

估唔到香港人係全球智商最高 
但係點解香港人咁叻人工又咁低?
其實某程度上 香港人應該好蠢

https://www.youtube.com/watch?v=hqpRozC2n24
香港人工好撚高囉 你岩岩放監出黎架?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]