• 瀏覽: 80,418
  • 回覆: 586
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 育馬者 於 2021-6-7 08:22 PM 發表

其實返大陸搵錢有咩問題?

很多外國球星都去大陸搵錢。
x2
根本很多外國公司收入來自大陸

熱賣及精選
引用:
原帖由 kpchg4 於 2021-6-7 08:30 PM 發表

果然係井底蛙
頸紋出哂黎

引用:
原帖由 Mon104 於 2021-6-7 12:46 PM 發表

以前以為佢淨係識上大陸搵人仔
開頭以為佢係聲夢傳奇只係出一出鏡攪下綽頭

估唔到聲夢傳奇真係肯花唔少時間班後生參賽者,俾唔少意見新班後生,幾令人敬佩
相反四大天王,果班天后又為新一代樂壇做過乜野?
一個連朗郎國家級國際級鋼琴家,
都願意付出時間為佢演奏嘅歌手。

實力同地位當然,有返咁上下。

能夠繼續幫助TVB,可以說是報恩。
又或者對樂壇,嘅一種負責。
並不是純粹,錢可以解決。

如果,星夢傳奇,有一集,郎朗到場演出,就是名副其實的星夢傳奇。

內地近五年粵語歌熱潮
基本上全歸功於李克勤一人

呢啲咪叫政治令人眼矇囉,克勤上一上內地電視節目就俾人抹黑乜乜物物。

引用:
原帖由 Mon104 於 2021-6-7 12:46 PM 發表

估唔到聲夢傳奇真係肯花唔少時間班後生參賽者,俾唔少意見新班後生,幾令人敬佩
克勤因為自己跌過,而且因為阿倫當年提攜,佢近年都好提攜後輩

其實Leon有開唱片公司捧新歌手
華仔有開電影公司捧新導演同新演員
Aaron有幫舞蹈藝員,佢演唱會會用Sunny舞蹈學校嘅學生
反而其實學友係真係低調好多....

真心覺得JW, Gin Li係比真心出嚟

引用:

四大?垃圾

引用:

四大天王?
自私自利自大自我

周杰倫夠上大陸搵人仔,又唔見你班漆頭鬧佢

引用:

李克勤話晒都TVB契仔,佢唔紅無乜歌唱果時,TVB都養住佢,而家佢為TVB救亡都係好應該。你話四大天王,劉德華同黎明都有開演藝相關公司的,對演藝界都好有貢獻。你唔知頭唔知路又走去話人真係好唔應該,人地欠左你咩,實要做野架?

引用:
原帖由 bigpig1022 於 2021-6-7 07:08 PM 發表

只係因為返內地搵人仔俾人妖魔化
有料既上去可以搵多D錢點解唔上,係有人眼紅人地者
有班人永遠上吾到內地,
有的人永遠吾肯上內地,
之後人地上內地就非妖即魔!

王風雷
龍虎門Big5
王降龍之子
白蓮教月聖使
暗黑冰火七重天
引用:

而家上到大陸咩? 佢唔驚咩 ?

感覺李克勤同JW都好有heart 去教參賽者

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]