• 瀏覽: 6,139
  • 回覆: 24
  • 追帖: 1
如果文職,入職前要去驗身,但有高血壓食緊藥,有無影響?

熱賣及精選
引用:
原帖由 m66903647 於 2021-6-7 04:29 PM 發表

食左冇人會知,記得不要問我食左有冇問題!

引用:
原帖由 m66903647 於 2021-6-7 04:29 PM 發表

大把人三高都入到職,只要唔係絕症。

引用:

驗身會量血壓wor
你過唔到,你話會唔會有影響

引用:
原帖由 billyfung11 於 2021-6-7 07:19 PM 發表

驗身會量血壓wor
你過唔到,你話會唔會有影響
食左藥就唔會超標.

不過驗身前會去做多少運動.

引用:

小事

提示: 違規內容已被屏蔽
講開驗身,我記得我係喺廣東道政府合署驗身的

引用:
原帖由 老納 於 2021-6-8 08:31 AM 發表

講開驗身,我記得我係喺廣東道政府合署驗身的
千禧年攪 bulk contract.

https://www.info.gov.hk/gia/general/200005/05/0505146.htm
公務員體格檢驗外判
政府今日(五月五日)招標邀請私營醫療機構承辦公務員及輔助部隊人員體格檢驗。
這是政府為提高公務員及其他政府僱員進行體格檢驗的效率和成本效益的其中一項措施。
政府發言人解釋說:「新聘的公務員及輔助部隊人員須接受體格檢驗,而某些職系的在職公務員及輔助部隊成員亦須接受定期體格檢查。」
發言人補充說:「這些體格檢驗現時由衞生署負責。透過外判體格檢驗,我們希望縮短目前有關檢驗所需的時間,以及節省成本。」
他說:「將體格檢驗外判予私營機構,衞生署可更專注提供衞生服務,並更有效地運用現有資源。至於涉及的所有現職員工,將作內部重行調配。」

二○○○年五月五日(星期五)

而家驗身都好求其下,己經吾使驗色盲!

高血壓無影響的. 好多人都有高血壓架啦!
何況你申請文職.

你可放心,你的事小問題,平常心去驗身就可以了,如果唔得,佢會俾多次機會你,因佢唔排除儀器有問題影響到你,有D會叫你下星期再來,擺明俾機會你再檢查多一次。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]