• 瀏覽: 15,111
  • 回覆: 604
  • 追帖: 1
唔好廢話講而家D球星勁過MJ,識睇波就知佢地唔係同MJ同一水平
MJ係唔洗用PICK直接就過你,你係明知佢要過你都阻唔到佢,就算夾擊佢都阻止唔到佢得分,
而家D球員唔用PICK係過唔到人,比人夾擊就唔識入波,明分別係邊未?

唔好咁幼稚睇數據就話而家D球星勁過MJ,數據都係MJ勁好多
https://www.youtube.com/watch?v=LAr6oAKieHk

熱賣及精選
我都覺得,戰術同波路唔同左,緊攞高分,另外MJ會激勵隊友同帶起成隊波

如果doncic今年係超級數據, 當年jordan對波士頓就係宇宙數據, 快艇只不過係爭冠球隊(還未奪冠), 而當年boston已是冠軍球隊, 正選仲要係當年好勁果隻。不過我都好欣賞D77,將來肯定仲勁, 但同jordan比還差很遠, kobe, james都未及。

其實唔同年代的籃球規則根本就唔同  
所得出嚟嘅數據根本冇可比較性

而家既nba都唔係正常籃球,得啖笑,場上控波經常控到甩手甩腳,無限偷步又冇問題,又要玩負荷管理,又要輪休,又要養生,打40幾分鐘又打到扯晒哮咁,真係睇到眼火爆

又去講舊屎,你好煩,返去賽馬版講馬啦,講返舊屎永勝,同德必有人附和你

看不到內容的毒果link,就是假link,死link,一字不漏,搬字過紙就是違規,一定要檢舉,一定要檢舉,嚴打濫發帖。

引用:
原帖由 chaolininin 於 2021-6-8 09:30 AM 發表

又去講舊屎,你好煩,返去賽馬版講馬啦,講返舊屎永勝,同德必有人附和你
美麗傳城,金槍六十一定勁過同德

引用:
原帖由 chaolininin 於 2021-6-8 09:30 AM 發表

舊屎唔一定最勁, 等於50, 60年代既球星都勁唔過MJ.......MJ身處既80, 90年代並唔係籃球最早發跡既時代, 只係佢既數據實在太癲, 無論個人定球會成就上都幾乎前無古人.........你要超越MJ, 首先你要有佢既個人同球會成就, 但就算今代最強既LBJ都係得4個CHAMP, 其他人更加唔使講......

MJ 之所以稱為波神.

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2021-6-8 09:38 AM 發表

舊屎唔一定最勁, 等於50, 60年代既球星都勁唔過MJ.......MJ身處既80, 90年代並唔係籃球最早發跡既時代, 只係佢既數據實在太癲, 無論個人定球會成就上都幾乎前無古人.........你要超越MJ, 首先你要有佢既個人同球會成就, 但就算今代最強既LBJ都係得4個CHAMP, 其他人更加唔使講......
我係虎扑版見人將MJ/沾屎比較. 有一個人說

如果用GAME來形容二人, 沾屎就是將游戲調到NORMAL/EASY MODE  而MJ就是DIFFICULT/NIGHTMARE MODE下, 依然比沾屎成績好. 實在不能同意更多

我記得Magic Johnson係節目上跪係地下求Jordan復出,雖然可能係節目效果,但首先你要有咁嘅地位先可以令另一位名宿卑躬屈膝😂仲有Jordan復出,連當時美國總統都有出聲歡迎,Jordan最厲害係令到籃球文化係全球更加盛行!

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2021-6-8 09:38 AM 發表

咪就係,舊時唔代表勁D,以佢既智商梗係唔明啦
MJ既爆發力係現今NBA咁既防守邊個擋到佢

引用:
原帖由 世界真虛假 於 2021-6-8 11:03 AM 發表

咪就係,舊時唔代表勁D,以佢既智商梗係唔明啦
MJ既爆發力係現今NBA咁既防守邊個擋到佢
可能D人只有睇佢最後兩年在wizard. 所以晤知佢過人有幾勁。每場對方要2-3人防佢。

引用:
原帖由 連續紫色的雞翼 於 2021-6-8 12:15 PM 發表

可能D人只有睇佢最後兩年在wizard. 所以晤知佢過人有幾勁。每場對方要2-3人防佢。
公牛時代既MJ係唔洗要隊友pick,有次個隊友同佢pick即刻比佢罵,我唔L洗用PICK!
果班小朋友梗係唔知MJ過人有幾勁啦,就係知佢會過你唔可以貼身守佢,你唔貼身咪中距射爆你,MJ係呢個年代場均45-50分根本冇難度

MJ 已前經常講,”I don’t want to be the best player.  I just want to beat that guy when I play against him.”  「勁」同「贏」係兩個概念,一定要搞清楚。其實 93 年嘅巴克萊,97、98 年嘅馬龍係個人層面上都勁過當時嘅 MJ。但係一去到最重要嘅比賽,MJ 就會搵到方法贏佢地。就算你勁過佢都冇用,都係佢贏。就係咁先「神」。MJ 自己講過,佢自己都唔知點解,總之場比賽越重要,佢就越發揮到超越埋自己嘅應有水準。仲有,有啲角色球員明明係垃圾,去到佢身邊就無厘頭𨳊咁打高幾班。Steve Kerr、John Paxson 射入 championship-clinching shot?  Come on...  咁仲打條毛咩....   

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]