• 瀏覽: 6,841
  • 回覆: 68
[隱藏]
上海7日訊)今年邁入10週年的中國歌唱選秀節目《中國好聲音》,去年宣佈再度邀請周傑倫擔任導師,其他3位導師更引起眾人熱議,從節目3屆冠軍導師的那英到張惠妹、孫燕姿,以及鄧紫棋、李榮浩等人,都在討論名單當中,但遲遲未有下落,眼看節目即將在7月中開錄,近日終於傳出消息!外傳節目單位已經邀請到“香港天王”劉德華及“英國女高音”莎拉布萊曼(Sarah Brightman)加入導師行列,現在只差簽約就能官宣,2張超級王牌一掀,再度引起熱議!據《鏡週刊》報道,《中國好聲音》的製作單位為了節目10週年,可謂絞盡腦汁計劃,想為節目10週年創造出更好的成績。在去年宣佈周傑倫再度成為導師後,終於又傳出新消息,有知情人士透露,導演組經過3個月的糾結後,決定找來2位新面孔,分別邀請到“香港天王”劉德華及以一曲《Time To Say Goodbye》享譽國際的“英國女高音”莎拉布萊曼加入導師的行列,據悉,兩人已經口頭上答應,只差一張合約就可官宣。

節目單位選在10週年,找來這2張超級大王牌,可見有備而來!據悉,會找上劉德華主要是看中他在華人演藝圈的影響力,尤其是他今年開始經營抖音直播,竟在短短數天就吸引破5000萬的粉絲,網路聲浪相當驚人。雖然取消素人選秀,節目受到不少的影響,不過導演組找來這2張王牌和周傑倫連手,讓節目再度引發眾人熱議。


至於周傑倫,雖然因官方禁止海選,讓大家擔心他的導師工作不保,但據悉,他下半年依舊會如期前往中國為節目進行錄制。




九七七一交接時, 巨門化忌陀羅兄
天梁天壽擎羊父, 難為香江夾其中
熱賣及精選
香港之光


夠唔夠料呀?之前搵謝霆鋒都覺得唔夠料!


呢個節目比較以導師形式教學員唱歌及幫學員選歌編歌
音樂知識要比較豐富,劉華真係可以嗎



與你素未謀面 反而令我傷心慾絕 完全接受唔到
[隱藏]
搵劉華只係睇中佢個名夠響,唔會係睇中唱功,睇唱功唔會搵佢。


有乜好擔心,劉華最叻係乜?做戲呀,搵個音樂老師喺旁邊,經劉華把口教咪得囉…D片段識剪咪冇問題囉。


引用:
原帖由 andyyyy 於 2021-6-8 11:03 AM 發表

夠唔夠料呀?之前搵謝霆鋒都覺得唔夠料!
謝霆鋒乜都充大頭上喎,睇佢煮飯笑撚死人。



劉華唱功麻麻,驚到時出鸍 醜...


拍戲算啦


輸到冇晒自信
[隱藏]
好耐能把學友請去就好啦


黎明上吧


成日掛住揾人仔,好心就返去支持下香港樂壇啦


引用:
原帖由 男E 於 2021-6-8 12:10 AM 發表

上海7日訊)今年邁入10週年的中國歌唱選秀節目《中國好聲音》,去年宣佈再度邀請周傑倫擔任導師,其他3位導師更引起眾人熱議,從節目3屆冠軍導師的那英到張惠妹、孫燕姿,以及鄧紫棋、李榮浩等人,都在討論名單當中,但遲遲未有下落,眼看節目即將在7月中開錄,近日終於傳出消息!外傳節目單位已經邀請到“香港天王”劉德華及“英國女高音”莎拉布萊曼(Sarah Brightman)加入導師行列,現在只差簽約就能官宣 ...
張惠妹?台灣個件?不是封殺了?奶共?



希望係啩


[隱藏]
引用:
原帖由 pedro45 於 2021-6-8 03:35 PM 發表


謝霆鋒乜都充大頭上喎,睇佢煮飯笑撚死人。
慘得個多人睇又俾佢賺到笑



提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]