• 瀏覽: 4,794
  • 回覆: 34
  • 追帖: 1
請問有無人試過淘寶買傢俬送落來香港,係送上門定係送去集運地點,自己拎?因為係床,自己未必拎得到。但集運地點應該放唔落?點算。請問有經驗人士,唔該晒

熱賣及精選
引用:
原帖由 kelvinwong1 於 2021-6-8 12:36 AM 發表

請問有無人試過淘寶買傢俬送落來香港,係送上門定係送去集運地點,自己拎?因為係床,自己未必拎得到。但集運地點應該放唔落?點算。請問有經驗人士,唔該晒
集運都可送上樓,揾集運時問佢你件貨尺碼收唔收,集運費幾多錢,揾多幾間問。

通常集運app有寫最大尺碼,同計到價錢。

引用:
原帖由 edoli 於 2021-6-8 03:07 AM 發表

集運都可送上樓,揾集運時問佢你件貨尺碼收唔收,集運費幾多錢,揾多幾間問。

通常集運app有寫最大尺碼,同計到價錢。
請問點揾集運?因為我買野係送來香港某個地點,然後再去拎,但我唔係好明你意思

上次我買沙發,店家提議用順豐直達,都係二百蚊,包清關上樓,方便

官方直送👍

引用:
原帖由 海島原始的師兄 於 2021-6-8 08:54 AM 發表

官方直送👍
係咩,因為平時買野填地址係某個地方,到左然後去拎,如果官方直送就係咪要改地址咁解?

引用:
原帖由 kelvinwong1 於 2021-6-8 12:36 AM 發表

用$解決到唔係問題

引用:
原帖由 kelvinwong1 於 2021-6-8 11:18 AM 發表

係咩,因為平時買野填地址係某個地方,到左然後去拎,如果官方直送就係咪要改地址咁解?
你可以用私運

引用:
原帖由 ftpkkk 於 2021-6-8 03:11 PM 發表

你可以用私運
即係同買家叫佢運來香港,價錢再傾?

巨人xx

引用:
原帖由 kelvinwong1 於 2021-6-8 03:13 PM 發表

即係同買家叫佢運來香港,價錢再傾?
唔係 叫佢送去私運個倉,然後再聯絡私運送貨上門,我用開泰通

點對點集運 送到上樓, 村屋/無升降機除外

不計體積重, 只計實重, 首1Kg HK$40起跳, 續重$6

引用:
原帖由 kelvinwong1 於 2021-6-8 00:36 發表

送上門,當然貴D運費,我運過一張船木椅落嚟,約七年前唔使3舊人仔。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]