• 瀏覽: 958
  • 回覆: 11
  • 追帖: 1
今年8支球隊38年內都未拎過冠軍
邊隊會最後跑出?

投票項目 ( 單選 , 截止時間為 2021-7-17 09:00 AM ) 參與人數 28

1. 76人
2. 公鹿
3. 籃網
4. 鷹隊
5. 爵士
6. 太陽
7. 金塊
8. 快艇
nets / jazz / suns 3 大熱門,幾乎肯定 9 成以上機會新冠軍 

- 支持紅藍白,吊9黑黃綠
- 盡力反黃黑店
- 黃黑a/c即封,但日後如該a/c改善會解封
- 逢中必撐,逢尾必反
- 波馬股/娛新4項全能(3月起大幅減玩波馬只玩股,因想減肥),盤路/數據/圖表會說話
呢個清單在十年前真係魚腩到不得了……

唔知cp3可唔可以好似kidd咁,臨老打敗巨頭隊champ呢?

suns 3 大熱門

無受傷的話,藍網好大機會

主觀希望太陽贏,希望CP3攞到冠軍,但機會唔大
76人有李華士教練喺度,應該唔駛諗
鷹隊係黑馬,但似乎冇乜可能贏到籃網
公鹿班水貨連冇夏登既籃網都可以落後2:0,除非夏登繼續出唔到,否則要翻身幾難
快艇只識單打,過唔過到爵士都成問題
金塊唔可以睇少,但冇左梅利真係打低一班
結論,睇嚟都係全面既爵士同巨頭隊籃網之爭

引用:
原帖由 stern 於 2021-6-8 05:55 PM 發表

主觀希望太陽贏,希望CP3攞到冠軍,但機會唔大
76人有李華士教練喺度,應該唔駛諗
鷹隊係黑馬,但似乎冇乜可能贏到籃網
公鹿班水貨連冇夏登既籃網都可以落後2:0,除非夏登繼續出唔到,否則要翻身幾難
快艇只識單打,過唔過到爵士都成問題
金塊唔可以睇少,但冇左梅利真係打低一班
結論,睇嚟都係全面既爵士同巨頭隊籃網之爭
我都係諗住爵仕同籃網之爭!身為爵仕廿九幾年fan,我當然希望爵仕奪冠,但籃網實力實在太強,期待NBA Finals, Jazz Vs Nets!

引用:
原帖由 讓球達人 於 2021-6-8 01:32 PM 發表

呢個清單在十年前真係魚腩到不得了……
健全同健康嘅聯賽應該係咁,唔通好似啲蠻牛波牛聯賽幾十年都係打嗰兩隊!

八隊共3冠,湖人加celtics有34冠軍,今年二圈已無傳統強隊

Jazz 原來從未奪冠. 可憐的史龍教練

引用:
原帖由 dhj 於 2021-6-8 12:04 PM 發表

nets / jazz / suns 3 大熱門,幾乎肯定 9 成以上機會新冠軍 
now 再加隻 艇 , 但都係 新冠軍

- 支持紅藍白,吊9黑黃綠
- 盡力反黃黑店
- 黃黑a/c即封,但日後如該a/c改善會解封
- 逢中必撐,逢尾必反
- 波馬股/娛新4項全能(3月起大幅減玩波馬只玩股,因想減肥),盤路/數據/圖表會說話
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]