• 瀏覽: 33,344
  • 回覆: 217
引用:
原帖由 驚雲小子 於 2021-6-8 02:13 PM 發表

之前話有中環南站方案,但最後擺低咗,應該係攪唔掂中環地底堆設施
鬼叫中環區既商業大廈地底都有商場
先至好難令到港鐵(東鐵線)係中環南
果邊設站呀!

熱賣及精選
仲有條東涌伸延去添馬?不過要203幾

引用:
原帖由 LEMON3 於 2021-6-8 03:49 PM 發表

鬼叫中環區既商業大廈地底都有商場
先至好難令到港鐵(東鐵線)係中環南
果邊設站呀3
起響香港公園附近就可以(再用輸送帶連接中環),果度地下係山窿,不過現實就係冇,解釋都冇用

同埋馬鐵過海好過宜家咁一條乜屯馬三四十個駅!!

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-6-8 02:35 PM 發表

西鐵好多駅落係冇扶手電梯嘅!!
廢米伯要用手扶, 好廢呀

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-6-8 02:48 PM 發表

暫時吾得,可能佢第日可以話唔埋
應該合併丶整好佢喇一早,躝都遠有一段路仲要冇輸送帶
廢米伯對腳廢咗要躝地

引用:
原帖由 letter_li 於 2021-6-8 01:38 PM 發表

美孚站行遠啲? 定係紅磡站行遠啲?
美孚要行跑道,怕怕

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-6-8 02:09 PM 發表

紅磡通左過會展丶金中,就方便好多,會展駅出入口更加響正商業區
不過吾明點解去不到中環或者將金中駅起響香港公園附近咁D人可以站頭尾落躝去中環或金中

你成日講過「躝」字,咩意思

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-6-8 02:07 PM 發表

啟德區比呢條爛鬼鐵路阻頭阻勢,攪到宜家先通少少不知所謂
一小段用住先,好過冇

引用:
原帖由 002534 於 2021-6-8 03:22 PM 發表

舊月台係留俾過海東鐵綫用
舊月台係比東鐵綫用,不過只係泊車,唔用來載客通勤

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-6-8 02:47 PM 發表

我想知尖沙咀同尖東站可唔可以連接唔洗出閘?
現時未得,因為有24小時行人通道
平日有公眾用,未能劃為港鐵已入閘收費區範圍

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-6-8 02:33 PM 發表

同埋吾明點解D駅冇乜垃圾桶,可能係想慳番請阿嬋人工,現在咁多沙士丶紙巾要D人自己揸住有垃圾桶先丟,好折墮
你參考吓,日本東京沙林毒氣事件
因為有人用垃圾桶來做恐怖襲襲

引用:
原帖由 長崎良荱 於 2021-6-8 12:37 PM 發表

有冷氣嘆係重點 紅磡舊月台真係熱到痴肺架!
行3分鐘都唔算好耐姐但

https://www.youtube.com/watch?v=cK29I2W9isg

屯馬綫全綫將於本月27日通車,紅磡站新月台亦會於本月20日啟用,西鐵綫會改以紅磡站新月台接載乘客。

港鐵於紅磡站新月台舉行記者會,車務營運總管黃琨暐形容,屯馬綫全綫通車之後,紅磡站連接東西,有待東鐵綫過海綫啟用之後就可以貫通 ...
有冇搞錯啊要行三分鐘

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-6-8 02:07 PM 發表

啟德區比呢條爛鬼鐵路阻頭阻勢,攪到宜家先通少少不知所謂
當年興建地鐵俾人話勞民傷財而家繁忙時間你想上車等幾班車啦

引用:
原帖由 凡間薯仔 於 2021-6-8 04:31 PM 發表

有冇搞錯啊要行三分鐘
放慢行,正常行可能一分鐘行完。

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-6-8 02:56 PM 發表

多謝港鐵為香港建造咁多咁好既鐵路

@dontbitconned   yeah!
Yes, 衷心感謝
$1000億 在歐洲一線城市, 可以起一個機場 (有找)
我們偉大的黨鐵, $1000億 起不足 10個站.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]