• 瀏覽: 33,675
  • 回覆: 217
引用:
原帖由 化整為零 於 2021-6-10 09:10 AM 發表

九倉對海港城既客群係私家車客,
無冧過去啲客坐巴士或港鐵嚟,
呢類客無港鐵都要嚟。
其實真係會坐巴士或港鐵去海港城嘅唔係返上面寫字樓嘅人士就係週末行街客多,但係另一海港城客源嘅外來旅客都係住附近酒店多,咁邊會湊夠數呀

熱賣及精選
引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-6-8 02:31 PM 發表

由荃灣線美孚駅躝去西鐵,要上三四次扶手電梯,香港人真辛苦,日日咁為左去奴動
駅乜能野,站就係站

引用:
原帖由 hkboy 於 2021-6-10 08:45 AM 發表

香港人病態,永遠只有負面思想,有新屯馬線但又埋怨轉車麻煩,搭的士吧
紅磡站跨大堂轉車,只係臨時措施,忍一吓啦⋯⋯香港人

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-6-8 02:33 PM 發表

同埋吾明點解D駅冇乜垃圾桶,可能係想慳番請阿嬋人工,現在咁多沙士丶紙巾要D人自己揸住有垃圾桶先丟,好折墮
香港D郊野公園都已經係咁。
如你去過曼谷旅遊區,更易發覺找垃圾桶更困難過香港。

引用:
原帖由 無盡珍惜牛牛 於 2021-6-10 10:41 AM 發表

紅磡站跨大堂轉車,只係臨時措施,忍一吓啦⋯⋯香港人
只要知道去到出年東鐵過海,有啲轉車站唔會再用嗰陣,咁諗就會開心啲

知唔知觀塘返屯門行新綫會唔會快啲

引用:
原帖由 地獄肥肥馬桶 於 2021-6-10 01:28 PM 發表

好似巴士仲快,咁多個駅

引用:
原帖由 mcc8888888 於 2021-6-10 10:59 AM 發表

香港D郊野公園都已經係咁。
如你去過曼谷旅遊區,更易發覺找垃圾桶更困難過香港。
阿嬋都想慳番

巴士有時塞車

引用:
原帖由 驚雲小子 於 2021-6-10 11:00 AM 發表

只要知道去到出年東鐵過海,有啲轉車站唔會再用嗰陣,咁諗就會開心啲
好似要年中喎

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-6-10 02:05 PM 發表

好似要年中喎
唔緊要啦,一年鬆啲啫,等得等得

引用:
原帖由 地獄肥肥馬桶 於 2021-6-10 01:28 PM 發表

真係要返工日子試一次。港鐵啲預計時間又唔包入站出站同等列車。

引用:
原帖由 soldierlau 於 2021-6-10 03:12 PM 發表

真係要返工日子試一次。港鐵啲預計時間又唔包入站出站同等列車。
唔止,轉車所用時間都無計到,但呢個其實都有risk,繁時都可能好啲,非繁就......

引用:
原帖由 驚雲小子 於 2021-6-10 03:20 PM 發表

唔止,轉車所用時間都無計到,但呢個其實都有risk,繁時都可能好啲,非繁就......
港鐵好識腍縮數。人少時段成日減車,早前在家工作、學校停課就係咁,等車等長咗。

引用:
原帖由 Saliwa 於 2021-6-8 12:40 發表

但係朝早一定唔只3分鐘喎
係啊人多塞住哂,3分鐘係基於冇人既情況。🙄

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]