• 瀏覽: 33,607
  • 回覆: 217
引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-6-8 02:43 PM 發表

不過這些只是去遊玩,不是日用嘅線啊
同埋日本係好多人,但D路好闊所以冇咁迫,不過日本都係低水平生活,D列車迫死人仲要推你入去
各有各折墮啦
日本東京住得再細細細, 環境都好過香港劏房
日本韓國住遠少少, 例如離開市中心 1小時車程, 物價都會平的, 香港住天水圍, 食飯買送仲貴過市區.

熱賣及精選
引用:
原帖由 長崎良荱 於 2021-6-8 12:37 PM 發表

有冷氣嘆係重點 紅磡舊月台真係熱到痴肺架!
行3分鐘都唔算好耐姐但

https://www.youtube.com/watch?v=cK29I2W9isg

屯馬綫全綫將於本月27日通車,紅磡站新月台亦會於本月20日啟用,西鐵綫會改以紅磡站新月台接載乘客。

港鐵於紅磡站新月台舉行記者會,車務營運總管黃琨暐形容,屯馬綫全綫通車之後,紅磡站連接東西,有待東鐵綫過海綫啟用之後就可以貫通 ...
多謝港鐵為香港建造咁多咁好既鐵路

@dontbitconned   yeah!

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-6-8 14:18 發表

現階段根本冇用,最大受惠只係土瓜灣丶啟德一帶
但已經係巨大進步

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-6-8 02:29 PM 發表

現在D地鐵冷氣好焗,特別係荃灣線,嚴重老化
搵唔倒單層通風口罩,未死前唯有抗疫直至永遠

引用:
原帖由 長崎良荱 於 2021-6-8 12:37 PM 發表

有冷氣嘆係重點 紅磡舊月台真係熱到痴肺架!
行3分鐘都唔算好耐姐但

https://www.youtube.com/watch?v=cK29I2W9isg

屯馬綫全綫將於本月27日通車,紅磡站新月台亦會於本月20日啟用,西鐵綫會改以紅磡站新月台接載乘客。

港鐵於紅磡站新月台舉行記者會,車務營運總管黃琨暐形容,屯馬綫全綫通車之後,紅磡站連接東西,有待東鐵綫過海綫啟用之後就可以貫通 ...
有冷氣都唔會夠啦,肯定係焗冷氣.

不過,開通鐵路的確是好事.,

引用:
原帖由 qk4yy 於 2021-6-8 03:09 PM 發表

搵唔倒單層通風口罩,未死前唯有抗疫直至永遠
吾關事,沙士前已經係焗,老化了
同埋現在成日叫人打疫苗,基本道理上打左已經可以唔洗帶回到從前正常,不過好似仲有規定

引用:
原帖由 愚人之石 於 2021-6-8 03:11 PM 發表

有冷氣都唔會夠啦,肯定係焗冷氣.

不過,開通鐵路的確是好事.,
東涌線冷氣OK

引用:
原帖由 月伊貝 於 2021-6-8 12:42 發表

可以改善舊的月台嗎?
舊月台係留俾過海東鐵綫用

引用:
原帖由 002534 於 2021-6-8 03:22 PM 發表

舊月台係留俾過海東鐵綫用
唔係,過海東鐵用新屯馬線月台嘅下一層,舊月台用嚟擺車

引用:
原帖由 驚雲小子 於 2021-6-8 15:33 發表

咁呀

引用:
原帖由 驚雲小子 於 2021-6-8 03:33 PM 發表

最緊要快,吾好再阻住人

引用:
原帖由 驚雲小子 於 2021-6-8 03:33 PM 發表

東鐵伸延要22年中

引用:
原帖由 captkkk 於 2021-6-8 03:23 PM 發表

有發展先係王道, 只會攬住舊屎個香港嘅唔該穿越返去 150 年前, 溫提: 舊屎都係冇民主架, 言論亦唔係自由, 睇路.
香港所謂發展都係得啖笑,完全feel吾到有乜大進步

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]