• 瀏覽: 33,251
  • 回覆: 217
引用:
原帖由 長崎良荱 於 8-6-2021 12:37 PM 發表

有冷氣嘆係重點 紅磡舊月台真係熱到痴肺架!
行3分鐘都唔算好耐姐但

https://www.youtube.com/watch?v=cK29I2W9isg

屯馬綫全綫將於本月27日通車,紅磡站新月台亦會於本月20日啟用,西鐵綫會改以紅磡站新月台接載乘客。

港鐵於紅磡站新月台舉行記者會,車務營運總管黃琨暐形容,屯馬綫全綫通車之後,紅磡站連接東西,有待東鐵綫過海綫啟用之後就可以貫通 ...
我初初以為屯馬線通車之後,西鐵線會比屯馬取代,原來都要紅磡轉西站,唔係一程車過入屯門

熱賣及精選
引用:
原帖由 manhong1128 於 2021-6-8 04:56 PM 發表

我初初以為屯馬線通車之後,西鐵線會比屯馬取代,原來都要紅磡轉西站,唔係一程車過入屯門
27/6屯馬線全通,唔駛轉車呀

提示: 違規內容已被屏蔽
算方便啦

引用:
原帖由 manhong1128 於 2021-6-8 04:56 PM 發表

去看清楚2022板鐵路圖吧

地鐵八十年代通車嗰陣時嗰個設計,令到香港人以為轉車唔使行係老奉.

引用:
原帖由 用回鄉咭去台灣 於 2021-6-8 05:45 PM 發表

地鐵八十年代通車嗰陣時嗰個設計,令到香港人以為轉車唔使行係老奉.
但又咁講,轉車時行短啲又會受落啲,特別係愈轉多一兩次,個個轉車站都要行咁長嘅距離,個時間誤差愈來愈大,仲難計數

p.s. 其實香港咁多個轉車站嚟講,美孚同尖東-尖沙咀算最長,但都唔及我嗰年響北京,崇文門個站由5號線行去2號線嗰邊,長到仲要同人鬥快行過去咁

引用:
原帖由 買恆大已發達 於 2021-6-8 06:13 PM 發表

美孚比上海果d更遠!

當年我係上海轉一次就吊一次!
上海咁嘅款,咁似乎廣州都算好啦喎

引用:
原帖由 買恆大已發達 於 2021-6-8 06:16 PM 發表

上海有一個站行左我20分鐘

PS繁忙時間
呢個十級離譜,北京北站2號轉13號線都無咁耐

咪撚搭囉,幾蚊車好似 VIP 咁!啲黃人又話黨鐵唔會搭,記住喎

引用:
原帖由 長崎良荱 於 2021-6-8 12:37 PM 發表

有冷氣嘆係重點 紅磡舊月台真係熱到痴肺架!
行3分鐘都唔算好耐姐但

https://www.youtube.com/watch?v=cK29I2W9isg

屯馬綫全綫將於本月27日通車,紅磡站新月台亦會於本月20日啟用,西鐵綫會改以紅磡站新月台接載乘客。

港鐵於紅磡站新月台舉行記者會,車務營運總管黃琨暐形容,屯馬綫全綫通車之後,紅磡站連接東西,有待東鐵綫過海綫啟用之後就可以貫通 ...
係好焗

引用:
原帖由 驚雲小子 於 2021-6-8 06:00 PM 發表

但又咁講,轉車時行短啲又會受落啲,特別係愈轉多一兩次,個個轉車站都要行咁長嘅距離,個時間誤差愈來愈大,仲難計數

p.s. 其實香港咁多個轉車站嚟講,美孚同尖東-尖沙咀算最長,但都唔及我嗰年響北京,崇文門個站由5號線行去2號線嗰邊,長到仲要同人鬥快行過去咁
美孚同尖沙咀都係當年兩鐵分家惹既禍

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]