• 瀏覽: 33,220
  • 回覆: 217
引用:
原帖由 長崎良荱 於 2021-6-8 12:37 PM 發表

有冷氣嘆係重點 紅磡舊月台真係熱到痴肺架!
行3分鐘都唔算好耐姐但

https://www.youtube.com/watch?v=cK29I2W9isg

屯馬綫全綫將於本月27日通車,紅磡站新月台亦會於本月20日啟用,西鐵綫會改以紅磡站新月台接載乘客。

港鐵於紅磡站新月台舉行記者會,車務營運總管黃琨暐形容,屯馬綫全綫通車之後,紅磡站連接東西,有待東鐵綫過海綫啟用之後就可以貫通 ...
小黃人第一時間坐
身體最誠實

熱賣及精選
引用:
原帖由 吐露海獅 於 2021-6-8 07:34 PM 發表

美孚同尖沙咀都係當年兩鐵分家惹既禍
無計,車站擺位問題,相比之下南昌算好

引用:
原帖由 驚雲小子 於 2021-6-8 08:53 PM 發表

無計,車站擺位問題,相比之下南昌算好
南昌最敗筆係做唔到大圍咁過對面轉車過海,如果做到實有大班人搭西鐵過海

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-6-8 02:47 PM 發表

我想知尖沙咀同尖東站可唔可以連接唔洗出閘?
無,如果唔洗岀閘,點昆多啲錢。同埋好多人由港島開始搭車,為了有位坐會去尖東站轉車。

全線!?
即係有醜聞既會展站取消?

引用:
原帖由 吐露海獅 於 2021-6-8 09:47 PM 發表

南昌最敗筆係做唔到大圍咁過對面轉車過海,如果做到實有大班人搭西鐵過海
始終東涌線起先,而起西鐵線時又無諗過轉車問題,東涌線南昌站都係之後先加

引用:
原帖由 kamiry 於 2021-6-8 09:51 PM 發表

全線!?
即係有醜聞既會展站取消?
會展站落咗去東鐵線呀

東鐵線不好直接過海啦!
紅磡站再轉車過海,強行直接過海要殺走3卡車 迫銀死人咩!你老尾!

引用:
原帖由 吐露海獅 於 2021-6-8 09:47 PM 發表

現在如果要去中環都係南昌轉,美孚落通常係去九龍東或者油尖旺,有左屯馬弟日就去九龍東鑽石山轉

係呀,所以西鐵很麻煩,南昌轉都要躝一段路,不過如果屯馬入屯門方向就可以對面月台轉東涌

引用:
原帖由 good103 於 2021-6-8 10:17 PM 發表

東鐵線不好直接過海啦!
紅磡站再轉車過海,強行直接過海要殺走3卡車 迫銀死人咩!你老尾!
迫主要係大圍打後,因為九龍塘會落一大班人(如果去油尖旺荔枝角九龍東),紅磡上車就可能要排一兩架不過應該有位入因為九龍塘

引用:
原帖由 Saliwa 於 2021-6-8 12:40 PM 發表

但係朝早一定唔只3分鐘喎
兩繁唔算多人東西鐵互轉,反而係多人同隧巴互轉。

兩邊方向唔同。

西鐵轉隧巴會麻煩左。但係,東鐵過到海,應該無乜人仲會轉隧巴,就算去東區,會展落轉7XX 特快唔好?

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-6-8 10:29 PM 發表

迫主要係大圍打後,因為九龍塘會落一大班人(如果去油尖旺荔枝角九龍東),紅磡上車就可能要排一兩架不過應該有位入因為九龍塘
就算朝早幾多人都好,頭等後面個三卡永遠係好易上車,仲企得好鬆動

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-6-8 10:37 PM 發表

兩繁唔算多人東西鐵互轉,反而係多人同隧巴互轉。

兩邊方向唔同。

西鐵轉隧巴會麻煩左。但係,東鐵過到海,應該無乜人仲會轉隧巴,就算去東區,會展落轉7XX 特快唔好?
最弊9點前788唔兜灣仔碼頭呢,點做東鐵轉車客?

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 8-6-2021 05:42 PM 發表

去看清楚2022板鐵路圖吧
其實要搭就知
我仲咩咁早去研究睇
我又唔係車迷

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-6-8 10:27 PM 發表

現在如果要去中環都係南昌轉,美孚落通常係去九龍東或者油尖旺,有左屯馬弟日就去九龍東鑽石山轉

係呀,所以西鐵很麻煩,南昌轉都要躝一段路,不過如果屯馬入屯門方向就可以對面月台轉東涌
你錯左,屯馬入屯門方向過對面係轉落香港站

就算西鐵出來去旺角,何文田轉地鐵分分鐘比美孚轉有so

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]