• 瀏覽: 33,077
  • 回覆: 217
引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-6-8 10:27 PM 發表

現在如果要去中環都係南昌轉,美孚落通常係去九龍東或者油尖旺,有左屯馬弟日就去九龍東鑽石山轉

係呀,所以西鐵很麻煩,南昌轉都要躝一段路,不過如果屯馬入屯門方向就可以對面月台轉東涌
>>不過如果屯馬入屯門方向就可以對面月台轉東涌

屯馬入屯門方向對面月台唔係去香港咩?

1548 均價 $19.3
700  $370
熱賣及精選
引用:
原帖由 吐露海獅 於 2021-6-8 10:41 PM 發表

你錯左,屯馬入屯門方向過對面係轉落香港站

就算西鐵出來去旺角,何文田轉地鐵分分鐘比美孚轉有so
去旺角睇邊度啫,分分鐘紅磡轉東鐵去旺角東再行落去花園街好過

人愈大,愈要懂得考驗別人,因為過程中亦是對自己能力的一種考驗
引用:
原帖由 驚雲小子 於 2021-6-8 10:46 PM 發表

東鐵咁龜速,好明顯唔係最佳選擇

引用:
原帖由 吐露海獅 於 2021-6-8 10:40 PM 發表

最弊9點前788唔兜灣仔碼頭呢,點做東鐵轉車客?
有客又會無車啦,咪玩。

引用:
原帖由 吐露海獅 於 2021-6-8 10:41 PM 發表

你錯左,屯馬入屯門方向過對面係轉落香港站

就算西鐵出來去旺角,何文田轉地鐵分分鐘比美孚轉有so
當然過香港駅重要D喇,是趕時候番工,
何文田躝好遠嫁

引用:
原帖由 mytravel 於 2021-6-8 10:45 PM 發表

>>不過如果屯馬入屯門方向就可以對面月台轉東涌

屯馬入屯門方向對面月台唔係去香港咩?
係呀,南昌駅東涌線往香港駅丶屯馬往屯門方向,是對面月台
但係屯馬往馬鞍山如果在南昌轉東涌線往香港駅就要躝一段路

引用:
原帖由 驚雲小子 於 2021-6-8 10:46 PM 發表

都躝好遠,旺東駅本身都好吊腳
不過呢個搭法都OK喎!

引用:
原帖由 吐露海獅 於 2021-6-8 10:40 PM 發表

最弊9點前788唔兜灣仔碼頭呢,點做東鐵轉車客?
好X塞,有左東鐵伸延就方便好多

引用:
原帖由 kamiry 於 2021-6-8 09:51 PM 發表

全線!?
即係有醜聞既會展站取消?
東鐵伸延過海段會展駅丶金中駅2022中通車

引用:
原帖由 黑色勇士 於 2021-6-8 06:56 PM 發表

咪撚搭囉,幾蚊車好似 VIP 咁!啲黃人又話黨鐵唔會搭,記住喎
如果你冇司機,就算你屋企有車,都未必可以全家就到,的士又吾係朝早度度有,同埋塞得好緊要囉,所以如果你要去奴動無可避免要迫丶受苦!

引用:
原帖由 吐露海獅 於 2021-6-8 07:34 PM 發表

美孚同尖沙咀都係當年兩鐵分家惹既禍
所以西鐵沿線都好廢,全香港最方便係荔景駅

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-6-8 03:12 PM 發表

吾關事,沙士前已經係焗,老化了
同埋現在成日叫人打疫苗,基本道理上打左已經可以唔洗帶回到從前正常,不過好似仲有規定
好似無意識取消口罩令,死左條屍都要帶

好耐無搭鐵

引用:
原帖由 吐露海獅 於 2021-6-8 07:34 PM 發表

美孚同尖沙咀都係當年兩鐵分家惹既禍
原本兩鐵都唔係一家,各有各做,互相競爭
後來才合併

火車同地鐵市區線,又唔可以靈活調動
東鐵列車行地鐵路線,地鐵列車行東鐵
因為直流電,同交流電問題

行車票價又唔統一
都唔知合併嚟做乜嘢

引用:
原帖由 qk4yy 於 2021-6-8 11:21 PM 發表

好似無意識取消口罩令,死左條屍都要帶
印度,台灣爆得厲害,要守住條防線
其實規定上巴士,火車地鐵戴口罩,已經足夠啦🤔

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]