• 瀏覽: 33,605
  • 回覆: 217
引用:
原帖由 good103 於 2021-6-8 10:17 PM 發表

東鐵線不好直接過海啦!
紅磡站再轉車過海,強行直接過海要殺走3卡車 迫銀死人咩!你老尾!
原本過海段,都唔係屬於東鐵,係馬鐵過海,咁咪仲迫,得八卡過海

同埋東鐵12卡MLR,都夠期退休啦
千九又唔兼容新訊號系統

熱賣及精選
引用:
原帖由 無盡珍惜牛牛 於 2021-6-9 12:20 AM 發表

印度,台灣爆得厲害,要守住條防線
其實規定上巴士,火車地鐵戴口罩,已經足夠啦🤔
依家行街都有口罩令,點搞?

全綫通?去金鐘果段呢?

引用:
原帖由 長崎良荱 於 2021-6-8 12:37 PM 發表

有冷氣嘆係重點 紅磡舊月台真係熱到痴肺架!
行3分鐘都唔算好耐姐但

https://www.youtube.com/watch?v=cK29I2W9isg

屯馬綫全綫將於本月27日通車,紅磡站新月台亦會於本月20日啟用,西鐵綫會改以紅磡站新月台接載乘客。

港鐵於紅磡站新月台舉行記者會,車務營運總管黃琨暐形容,屯馬綫全綫通車之後,紅磡站連接東西,有待東鐵綫過海綫啟用之後就可以貫通 ...
屯門元朗樓市準備gogogo

引用:
原帖由 曲明 於 2021-6-9 02:06 AM 發表

全綫通?去金鐘果段呢?
暫時啟德-紅磡段,紅磡-金鐘段未通,東鐵MLR都未全線退役

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-6-8 10:49 PM 發表

有客又會無車啦,咪玩。
呢度有講

引用:
原帖由 驚雲小子 於 2021-6-9 07:45 AM 發表

呢度有講
每次新鐵路開通, 巴士服務都會有改變.

有需求就會有改變. 新巴要改, 都唔洗上報運輸署.

引用:
原帖由 23337799 於 2021-6-9 03:16 AM 發表

屯門元朗樓市準備gogogo
元朗一早升到癲但屯門一直落後大市,反而係屯赤開通後屯門樓價升得犀利

引用:
原帖由 無盡珍惜牛牛 於 2021-6-9 04:51 AM 發表

暫時啟德-紅磡段,紅磡-金鐘段未通,東鐵MLR都未全線退役
睇個勢可能等清走晒MLR先通埋過海段

引用:
原帖由 驚雲小子 於 2021-6-9 07:54 AM 發表

元朗一早升到癲但屯門一直落後大市,反而係屯赤開通後屯門樓價升得犀利
的確係升到癲,香港樓價已經徹底淘汰基層人士(30000以下算係),樓已經係比社會中高層人士購買,就算基層儲到首期,銀行都吾會借

引用:
原帖由 長崎良荱 於 2021-6-8 12:37 PM 發表

有冷氣嘆係重點 紅磡舊月台真係熱到痴肺架!
行3分鐘都唔算好耐姐但

https://www.youtube.com/watch?v=cK29I2W9isg

屯馬綫全綫將於本月27日通車,紅磡站新月台亦會於本月20日啟用,西鐵綫會改以紅磡站新月台接載乘客。

港鐵於紅磡站新月台舉行記者會,車務營運總管黃琨暐形容,屯馬綫全綫通車之後,紅磡站連接東西,有待東鐵綫過海綫啟用之後就可以貫通 ...
27號之後,西鐵線係咪會進入史冊?

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-6-9 08:45 AM 發表

27號之後,西鐵線係咪會進入史冊?
當然,已被融入為屯馬線之中

引用:
原帖由 驚雲小子 於 2021-6-9 08:55 AM 發表

當然,已被融入為屯馬線之中
果日唔知港鐵會唔會做個撕紙儀式,好似當年九鐵變東鐵咁?

將西鐵招牌撕走,變成屯馬線

屯馬綫通左,點解唔係大圍轉東鐵綫?

躝過尖沙咀轉過海

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]