• 瀏覽: 11,935
  • 回覆: 122
引用:
原帖由 hahacheunghaha 於 2021-6-8 05:39 PM 發表

我其實有少少想買股票,試下買股票賺錢,但完全無從入手
返工係咪都出糧 咁搏做咩,炒股及早財務自由好過啦

熱賣及精選
引用:
原帖由 hahacheunghaha 於 2021-6-8 03:10 PM 發表

每日9點鐘返到office,check下email覆下野
跟住幫手印下野,等人打電話黎問下野
無既話就真係齋坐係到,係到放午飯
lunch完飯氣攻心又恰一恰,醒左之後上多陣網
覆埋d email就收工,渾渾噩噩過一日
如是者每日都係咁,人生好似無意義咁,唔知自己想做d咩

大家覺得咁樣好唔好,定係我應該搵d野做下?
如果你份公有五皮野就不要唔做輕輕鬆鬆就一日幾好吖

其實你好幸福....

引用:
原帖由 hahacheunghaha 於 2021-6-8 05:40 PM 發表

我意思當然唔係對工作待遇唔滿意,係對我自己唔滿意
感覺咁樣就一世,唔知做緊d咩
過一年,兩年,依然如是
呢一兩年經濟咁差, 做住先啦, 遲D可以考慮揾番D工作係自己興趣嘅 (大前提係冇乜經濟壓力), 加油

唔通要死咗至離苦得樂咩!
要及時行樂呀!

引用:
原帖由 hahacheunghaha 於 2021-6-8 05:39 PM 發表

我其實有少少想買股票,試下買股票賺錢,但完全無從入手
開個證劵戶口先 你慢慢熟悉左股市 就會有動力去落手試
你唔開個戶口先 就永遠淨係係到睇 一世都唔敢買

引用:
原帖由 明日蘋果 於 2021-6-9 08:32 AM 發表

返工係咪都出糧 咁搏做咩,炒股及早財務自由好過啦
真呀 既然返工咁得閒
學下炒股仲好過啦

可以同我一齊博一博

https://youtu.be/6QMvjl_L5sg

你糸有用既,就學我咁做生意啦!  本人涉足地產,工程 飲食行業, 每月凈賺七位數

你冇用先至要去打工啫 永遠畀人牽住個鼻走 就好似隻狗咁

引用:
原帖由 HKusers 於 2021-6-8 03:48 PM 發表

Me too 每日無聊地打工 每月8皮⋯人生咁就一世
瞓醒未

上面個望見巨乳P圖係廢人,唔係做生意,住緊劏房,大家唔好理佢,佢比人炒咗就話打工冇用,其實就妒忌,仲扮勁生意人

上下香討,消磨下時間

8萬應該忙到hihi 人工月高責任月大 冇一個打工仔係高人工冇野做

邊隻收息好?

提示:支持鍵盤翻頁左 右