• 瀏覽: 11,909
  • 回覆: 6
樓主和你相俾我的兼職人工得八九千蚊和你照計估計你有一萬蚊到,我的人工手唔停做到收工而你輕鬆懂碎的工作,出面你果行業無得搵好多人做想你果行業,再想下返工易過一天等收工再等出糧咪幾好,如果擔擔枱枱搬貨好辛苦時間好難過我自己做的每一日捱感受。

熱賣及精選
引用:
原帖由 Bvic 於 8-6-2021 19:06 發表

兼職有八-九仟,咁咪搵全職囉高啲人工。
全職包一個月放四日假錢,兼職一個月放四日假錢無錢,除了做滿三個月後先有元旦、新年、清明、勞動、佛誔、端午、回歸、國慶、中秋先有錢,點都唔夠全職多極有12千幾人工,兼職頂到八九千人工。

兼職無咩福利打八號風球無錢,得個選彈性時間。

引用:
原帖由 Bvic 於 10-6-2021 17:06 發表

八九仟夠洗嗎?開支好大不容易的。
出面室內工作運作差同人事好麻煩做唔得長,如果做得開心得話可以,八九千人工對我講係值得。

引用:
原帖由 Bvic 於 11-6-2021 19:21 發表

你唔想做咁長想做短啲時間?
我的意話係做得開心做下去,我而家未找打到定下來工作因人事好煩麻逼到要辭職,唔係我問題而係人事問題,自己做零售由開工到收工未料過好過佢地唔知佢地點做野連最基本野連架上唔用手推一推知道有冇位,我懷疑係唔知係唔係唔識上架定扮執執雞出糧算數,係上架煩產品多到上唔架不多點樣上架,連縮行都唔識實話上唔晒架,我都俾佢地激到嘔血,佢地上完架成霜放在地下唔入倉,倉係我做自己辛苦最終辭職。

引用:
原帖由 Bvic 於 12-6-2021 18:00 發表

即係同啲同事唔夾,咁就難啲。
睇下咩人唔係好似果個八婆跟出跟入煩到嘔,這些請到新人唔做得長,總之人工不值成日要睇手機群組跟進煩到嘔,而家社會唔同晒會多野做。

引用:
原帖由 Bvic 於 14-6-2021 16:36 發表

搵過份冇咁多嘢做
情願人工低做得長好過,我估計要半年內先搵到野做,想急都無得急,以前找工有五份工有三份工請,而家十份都難找,沒有疫情香港一年俾一年更難找工,唔明點解某人話讀咁多書無用,反而讀到書的人係易過我找工同埋做得長耐些時間。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]