• 瀏覽: 10,398
  • 回覆: 118
每日9點鐘返到office,check下email覆下野
跟住幫手印下野,等人打電話黎問下野
無既話就真係齋坐係到,係到放午飯
lunch完飯氣攻心又恰一恰,醒左之後上多陣網
覆埋d email就收工,渾渾噩噩過一日
如是者每日都係咁,人生好似無意義咁,唔知自己想做d咩

大家覺得咁樣好唔好,定係我應該搵d野做下?

熱賣及精選
樓主和你相俾我的兼職人工得八九千蚊和你照計估計你有一萬蚊到,我的人工手唔停做到收工而你輕鬆懂碎的工作,出面你果行業無得搵好多人做想你果行業,再想下返工易過一天等收工再等出糧咪幾好,如果擔擔枱枱搬貨好辛苦時間好難過我自己做的每一日捱感受。

Me too 每日無聊地打工 每月8皮⋯人生咁就一世

咁咪試下搵啲細藝做下囉,你本身有冇咩興趣,或者有咩想做先?

我公司同事返工搞ig shop又有,返工炒股又有,返工做freelance都有,最緊要你有無心

有好多坐向到指指點點都10幾廿皮一個月都一樣好悶

引用:
原帖由 hahacheunghaha 於 2021-6-8 03:10 PM 發表

有冇一皮野一個月?

應該辭職去環遊世界囉, 仲做黎做咩. . . . . . 

對於好多香港人嚟講(特別係失緊業嗰班), 樓主你嘅工作環境已經係天堂

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-6-8 04:43 PM 發表

對於好多香港人嚟講(特別係失緊業嗰班), 樓主你嘅工作環境已經係天堂
咁又無得比既,每個人生活態度都唔同,有d人係無野做會覺得辛苦

引用:
原帖由 josephsss 於 2021-6-8 03:57 PM 發表

咁咪試下搵啲細藝做下囉,你本身有冇咩興趣,或者有咩想做先?

我公司同事返工搞ig shop又有,返工炒股又有,返工做freelance都有,最緊要你有無心
我其實有少少想買股票,試下買股票賺錢,但完全無從入手

引用:
原帖由 estateman 於 2021-6-8 04:24 PM 發表

有冇一皮野一個月?
萬零蚊左右囉

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-6-8 04:43 PM 發表

我意思當然唔係對工作待遇唔滿意,係對我自己唔滿意
感覺咁樣就一世,唔知做緊d咩
過一年,兩年,依然如是

引用:
原帖由 kyaushun 於 2021-6-8 04:30 PM 發表

應該辭職去環遊世界囉, 仲做黎做咩. . . . . . 
除非你有好多錢先至可以一年
去幾次旅行.

但對於自己都唔算賺得上好多錢
的話,自己離咗職後咪去番一次
旅行算數啦!

始終,自己都要留番多個錢係冇野做
之後既生活費呀!

由HKBDB,直到現在既香港討論區,已經做o左(二十年)左右既巴士迷!!
引用:
原帖由 hahacheunghaha 於 2021-6-8 03:10 PM 發表

你咁樣睇啦,自己份工幾舒服喎咁囉。

引用:
原帖由 招財貓888 於 2021-6-8 03:21 PM 發表

樓主和你相俾我的兼職人工得八九千蚊和你照計估計你有一萬蚊到,我的人工手唔停做到收工而你輕鬆懂碎的工作,出面你果行業無得搵好多人做想你果行業,再想下返工易過一天等收工再等出糧咪幾好,如果擔擔枱枱搬貨好辛苦時間好難過我自己做的每一日捱感受。
兼職有八-九仟,咁咪搵全職囉高啲人工。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]