• 瀏覽: 11,585
  • 回覆: 72
  • 追帖: 4
多謝咁多位既回覆,尋日已做清拆。唔買水龍頭同安裝冷氣機。另外肯做免息分期,咁應該唔怕爛尾掛

熱賣及精選
引用:
原帖由 風月來風 於 2021-6-11 11:08 AM 發表

多謝咁多位既回覆,尋日已做清拆。唔買水龍頭同安裝冷氣機。另外肯做免息分期,咁應該唔怕爛尾掛
期待密D上黎update一吓
等各師兄/姐可以提供多D意見…

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
今時今日搵裝修最緊要準時交到貨唔會拖泥帶水唔會打死狗講價已經叫萬幸,當然如果手工超正又滿意既咪當 bonus

引用:
原帖由 kubdis 於 2021-6-9 05:24 PM 發表

最後,一係比以前更好朋友,一係以後反目冇計傾
90%係以後反目冇計傾

材料靚唔靚先重要

附件

玻璃櫃.jpg(102.18 KB)

2021-6-11 05:30 PM

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-6-9 03:02 PM 發表

揾多幾間格下價先啦
格價有乜嘢用
越平你越驚
做到一半,不三不四,先同你玩仲大鑊!
裝修取間中位數就最穩陣!

起碼淨執妳10 萬

超超級貴,真真係夠朋友

老友小心老笠,友人找友人做足半年都未入伙,皆因偷工減料得個樣。

引用:
原帖由 sk2fai 於 2021-6-9 06:55 PM 發表

你個報價 全部都係 傢俬為主。
冇咩泥水工程。 算貴。
傢俬市價$1800-2000尺。 你自己可以計下 佢平定貴
十年前咩1800-2000尺!

引用:
原帖由 風月來風 於 2021-6-9 09:24 AM 發表

約380呎居屋
報價約20萬,唔係全爆,但要拆櫃,同床
廳:訂造鞋櫃,6呎電視櫃,6呎組合櫃,3呎組合櫃
廁所:造企缸連浴屏,洗手盤連櫃,廁所推趟門
主人房:4呎半油壓床連吊櫃,房門
次房:3呎半油壓床連吊櫃,房門
聽,房,廚換7mm石塑地板
天花板同牆身都會批盪髹油
佢老公話朋友價,但唔報細項既價錢,想問下和位大佬呢個價合理嗎?
床連吊櫃?即係吊櫃喺床上邊?早排先跌咗個吊櫃落嚟喎,有良心嘅都唔會做呢啲設計啦

引用:
原帖由 MICHAELCHAN9941 於 2021-6-11 07:37 PM 發表

格價有乜嘢用
越平你越驚
做到一半,不三不四,先同你玩仲大鑊!
裝修取間中位數就最穩陣!
師兄, 唔格價, 點知已知的報價是否合理?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]