• 瀏覽: 10,103
  • 回覆: 71
  • 追帖: 5
約380呎居屋
報價約20萬,唔係全爆,但要拆櫃,同床
廳:訂造鞋櫃,6呎電視櫃,6呎組合櫃,3呎組合櫃
廁所:造企缸連浴屏,洗手盤連櫃,廁所推趟門
主人房:4呎半油壓床連吊櫃,房門
次房:3呎半油壓床連吊櫃,房門
聽,房,廚換7mm石塑地板
天花板同牆身都會批盪髹油
佢老公話朋友價,但唔報細項既價錢,想問下和位大佬呢個價合理嗎?

唔報細項費用好難比教, 同埋你用料平貴無講, 價錢都可以相差好大

魔鬼: 龍如無摺埋到,唔知就唔好亂講,龍如暫停營業咋,今日仲有人聽電話和講解

木係用生態板,去過佢屋企,d木料係唔錯,咁當然佢自己用同幫我整既料可能係唔一樣

引用:
原帖由 風月來風 於 2021-6-9 09:24 AM 發表

約380呎居屋
佢老公話朋友價,但唔報細項既價錢,想問下和位大佬呢個價合理嗎?
準時 交到 你想要既 貨,廿萬 都 差吾多啦 ... ... 因為你乜規格都無寫 ... 好似 佢 自由發揮咁 裝修用料吾同 / 包乜吾包乜 ... 已經差好遠 ... 你應該要問清楚 包乜野料 ... 有無野要你提供 ... 如 水龍頭 / 洗手盤 ... ... 如果 想 升級自己買 ... 又點計 ...

遲交畀你 ... 甚至 爛尾 ... 咁就算收 1蚊 都無意思

我的世界:
鐘錶網
小心唔熟唔食

引用:
原帖由 風月來風 於 2021-6-9 09:24 AM 發表

約380呎居屋
380呎裝修20萬連傢俬,算是抵到爛!

根本已經係友情價啦!果然係朋友,希望無事。一般情況下越係朋友越多問題。   我家中5隻🚪揾了朋友做,度尺,結果係無一隻準確,一隻重做,一隻琴晚自己親自裁短勉強用,一隻要反轉裝,🔒衹能再出邊🔒。另外一隻離地面有2寸高。。正到爆炸。

引用:
原帖由 fallen999 於 2021-6-9 01:11 PM 發表

380呎裝修20萬連傢俬,算是抵到爛!
x2

揾多幾間格下價先啦

唔係hea你
睇你好唔好彩,貴唔一定係好,平亦唔一定係差

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-6-9 03:02 PM 發表

揾多幾間格下價先啦
一個大數好危險

搵親朋戚友做裝修,一般都唔會有好結果...

引用:
原帖由 christ201430 於 2021-6-9 12:25 發表

小心唔熟唔食
呢句真!最慘到時你唔多滿意你都無奈嘛!

最後,一係比以前更好朋友,一係以後反目冇計傾

我覺得就算細項,最後白紙黑字寫消楚,如怕麻煩對方,你可以執佢份報價單再雙方簽。
咁會好D,保障大家

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]