• 瀏覽: 27,913
  • 回覆: 208
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 king-man 於 2021-6-9 11:03 PM 發表

我係去家庭醫生度打,一分錢都不要!
咁你位家庭醫生本身係咪清楚你既病歷先。
我覺得去私家診所打,就係想check下係咪適合打先打。
驗有冇三高驗血收返少少錢好合理。當然去到樓主話要照肺又over左。

熱賣及精選
引用:
原帖由 andonlyu 於 2021-6-11 07:43 PM 發表

咁你位家庭醫生本身係咪清楚你既病歷先。
我覺得去私家診所打,就係想check下係咪適合打先打。
驗有冇三高驗血收返少少錢好合理。當然去到樓主話要照肺又over左。
係!我有三高,食嘅糖尿藥係佢開俾我嘅,我食緊乜嘢藥佢好清楚!

引用:
原帖由 LaLaChow39 於 2021-6-10 12:15 AM 發表

無要求你驗血驗三高當然唔洗俾錢啦

只係量血壓及問有冇藥物敏感

我之前都問遇文浩然,知道要收錢就問第二間

結果去左大橋對面
兒科好出名果度打

引用:
原帖由 kenchanmk 於 2021-6-11 11:08 PM 發表

只係量血壓及問有冇藥物敏感

我之前都問遇文浩然,知道要收錢就問第二間

結果去左大橋對面
兒科好出名果度打
今日去咗驗三高,就係糖尿高咗啲超標佢就要我去做個詳細檢查,又呢樣又果樣加加埋埋$1xxx,仲古怪就係係佢診所比咗筆錢先,之後自己決定幾時去檢查就幾時去,檢查報告出咗診所就打比我叫我返去診所睇報告

引用:
原帖由 LaLaChow39 於 2021-6-9 09:30 PM 發表

我今日去咗元朗一間私家診所想預約呢個星期五打科興,小弟住元朗區如果去政府診所打就要去到天水圍先有得打,所以諗住就腳就係元朗街邊是旦一間私家診所打啦,點知打疫苗唔洗錢但打針前要驗三高桔手指滴血驗就要收$290,有冇c兄有類似情況?

更新:岩岩去完診所驗3高點知桔手指驗糖血話我超咗標10.8,跟住醫生就叫我做詳細檢查先,可以打疫苗。。。。又話驗血又驗尿又問做唔做埋磁力共振同照肺,真心感到上咗條賊船囉
師兄你有糖尿呀?10.8超q哂標好多。睇下腎科醫生穩陣。

引用:
原帖由 rinrinrinrin 於 2021-6-11 11:46 PM 發表

師兄你有糖尿呀?10.8超q哂標好多。睇下腎科醫生穩陣。
要戒檸茶奶茶澱粉質食物囉

驗咗打穩陣

引用:
原帖由 LaLaChow39 於 2021-6-11 11:56 PM 發表

要戒檸茶奶茶澱粉質食物囉
唔係甘簡單,睇下專科醫生好。10.8已經好勁下。

打疫苗尼家嘢,都係去政府診所穩陣。

引用:
原帖由 流西水股 於 10-6-2021 10:20 發表

乘機呃一筆
呃呃聲說話咁難聽呀,
如果不檢即到即打你仲驚.

引用:
原帖由 子時強勁的師兄 於 2021-6-10 12:30 AM 發表

我咩症狀都冇,只係條野軟左,冇以前咁硬-.-"
打完政府應該派番粒偉哥作補償至岩。

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2021-6-10 05:25 PM 發表

290 太貴 .. 我住上水 .. 驗糖尿收 40 .. 其他費用全免 ..
上水邊度?我都想去check完再打

引用:
原帖由 h17 於 2021-6-23 12:17 AM 發表

上水邊度?我都想去check完再打
龍豐花園周醫生

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]