• 瀏覽: 27,919
  • 回覆: 37
  • 追帖: 3
我今日去咗元朗一間私家診所想預約呢個星期五打科興,小弟住元朗區如果去政府診所打就要去到天水圍先有得打,所以諗住就腳就係元朗街邊是旦一間私家診所打啦,點知打疫苗唔洗錢但打針前要驗三高桔手指滴血驗就要收$290,有冇c兄有類似情況?

更新:岩岩去完診所驗3高點知桔手指驗糖血話我超咗標10.8,跟住醫生就叫我做詳細檢查先,可以打疫苗。。。。又話驗血又驗尿又問做唔做埋磁力共振同照肺,真心感到上咗條賊船囉

熱賣及精選
引用:
原帖由 ic310 於 2021-6-9 10:41 PM 發表

我都係私家打,冇收錢或需要咩檢驗,不過我年紀唔大,我80後
我都係70後咋🤫🤫🤫

都多人認為做身體檢查係值得喎,咁我都安心啲

引用:
原帖由 lee2828 於 2021-6-9 11:41 PM 發表

我係屯門個間診所叫我去驗三高話要預1千
29O好平la
1千蚊?係想賺錢定唔想啲人打科興呀?

引用:
原帖由 ice@longblack 於 2021-6-9 11:27 PM 發表

你想直接就打?
起初以為係直接walk in入去就有得打,不過預約係因為我星期五放假但又驚果日先走去話打會full book或者無疫苗要訂

引用:
原帖由 frankie314 於 2021-6-9 11:54 PM 發表

樓主我都系70後又系住元朗,可吾可以PM診所地址我?我都想打疫苗前先簡單驗一驗三高同糖尿,怕自己有吾知,我地D中佬都系先驗驗穩陣D,290又吾系咩錢,買個安心都值拉
係元朗炮仗街入面公園隔離有間叫文浩然醫務所,其實google打私家診所打疫苗就有個參與計畫嘅診所名單係分區搜尋,好方便,https://www.covidvaccine.gov.hk/zh-HK/VSS

引用:
原帖由 pkowen 於 2021-6-9 11:56 PM 發表

出左事,冇單關事,都係冇得賠,你咪去買六合彩lor
咁行出街都有機會出事,而我又自覺身體健康無病無痛為咗屋企人為咗自己咪打囉

引用:
原帖由 robmanplus 於 2021-6-9 11:38 PM 發表

我都係去私家醫生打,醫生有同我量血壓,冇滴血但有問我有冇三高,打完疫苗一毫子都唔駛俾,連診金都唔收只需要坐半個鐘就走人!
我都知我自己無三高,不過今日唔記得同護士講,到時同佢講睇吓仲洗唔洗驗血啦

引用:
原帖由 kenchanmk 於 2021-6-9 10:35 PM 發表

我都係元朗區診所打
$0
有冇話要驗血驗三高?

引用:
原帖由 金錢與女人 於 2021-6-9 10:29 PM 發表

診所打一蚊都唔洗俾
無要求你驗血驗三高當然唔洗俾錢啦

引用:
原帖由 frankie314 於 2021-6-10 12:06 AM 發表

吾該師兄
淨係元朗都好多間參與

引用:
原帖由 jeychow 於 2021-6-9 11:26 PM 發表

樓主 去之前有冇打電話問清楚要唔要比錢驗乜乜?如果要就揾過另一間!
我向中環打科興  兩針打哂都冇收過錢。
我今日去都只係預約咋,個護士咪講要驗血驗三高囉

引用:
原帖由 子時強勁的師兄 於 2021-6-9 11:16 PM 發表

今日打左針,我早上打
打完,屋企人話我-.-
咁早搵醫生打針,一定黑臉
因為早上係做診症,
你打針係阻到佢睇症時間!
所以醫生唔鍾意

PS:我唔係樣樣都咁醒=.="竟然錯了=.=
咁都得🤣🤣🤣好彩我約12點啫,醫生唔會話我阻住佢食飯掛

引用:
原帖由 大國子民 於 2021-6-10 12:22 AM 發表

我都咁認為,其實如果就咁隨便打疫苗真係有啲風險,所以都係驗埋血先打比較穩陣

引用:
原帖由 子時強勁的師兄 於 2021-6-10 12:27 AM 發表

我老豆話所有醫生都唔鍾意早上幫人打針
原來我冇體諒到人-.-"
咁你今朝打完身體有冇任何異常?我有二個朋友打完一個就話隻手好痛另一個就話全身都好攰囉

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]