• 瀏覽: 21,398
  • 回覆: 173
引用:
原帖由 never1211 於 2021-6-10 01:49 PM 發表

1)復仇第一位係米雪呢個迫死恩人嘅八婆,如果佢仲有臉使阿moon嘅錢真係好過份,完全喪失人性,

2)復仇第二位係陳展鵬呢個八公,阿moon 無害過佢,亦無害過佢屋企人,使吾使諸事八卦公器私用下下都咬住吾放,關佢咩事呢?
最後如果吾係陳展鵬危險駕駛,阿moon 吾使死架,

3)復仇第三位係黃智賢,身為o記高級督察,有嘢吾做返工扮chok掛住媾女,任由咁多倫敦金呃人害死人,
...
2)復仇第二位係陳展鵬呢個八公,阿moon 無害過佢,亦無害過佢屋企人,使吾使諸事八卦公器私用下下都咬住吾放,關佢咩事呢?

此言差矣,Moon 睇番條片其實係想展鵬死(對白中"呢條差佬都算佢命大,咁都俾到個飛虎救佢")

只不過係錢小豪救左佢

陳展鵬無危險駕駛,佢閃開左, MOON架車係同另一部車差D想撞 先扭左去另一邊翻車

3)復仇第三位係黃智賢,身為o記高級督察,有嘢吾做返工扮chok掛住媾女,任由咁多倫敦金呃人害死人

呢單案又未必佢主理既

熱賣及精選
引用:
原帖由 X__ANDY__X 於 2021-6-10 01:46 PM 發表

呢個高貝利講野同64鳩有D唔同,唔通佢人格分裂
你之前攪錯咗膠樽同64仔(larry64, highbury64, 正身=復活高貝利),而膠樽喺成日俾人ban又開新ACC嗰個。
64仔正身常在中史版出現(條on9鍾意在中史版扮親中愚弄人,咪俾條漢奸fake到)
你有興趣可以去中史版會下佢,條友仔呢方面有少少料

以牙還牙
引用:
原帖由 lctj9 於 2021-6-10 01:58 PM 發表

對, 一個米雪, 一個吳家樂, 反骨呀
吳家樂都吾太算,
米雪直頭喺泰國飛過嚟督死佢,
咁嘅人品真係吾要得

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2021-6-10 02:08 PM 發表

香港夠俾大舊錢D法官退休,黃法官咪一樣想香港死
黃法官多數外國人,同香港人吾止吾係朋友更可能係敵人,
但係米雪係阿moon 朋友,甚至有如親人

吳家樂都係被迫

引用:
原帖由 世界仔2.0 於 2021-6-10 02:08 PM 發表

此言差矣,Moon 睇番條片其實係想展鵬死(對白中"呢條差佬都算佢命大,咁都俾到個飛虎救佢")

只不過係錢小豪救左佢

陳展鵬無危險駕駛,佢閃開左, MOON架車係同另一部車差D想撞 先扭左去另一邊翻車 ...
O記做咩吾去拉倫敦金俾佢地週圍害人

引用:
原帖由 世界仔2.0 於 2021-6-10 01:59 PM 發表

樓主改寫劇情條線

有邏輯都有可能順便做低埋米雪姐
應該一早搵人攪掂森sir同ana
請個sniper就攪掂啦, 做咩要做咁大場龍鳳

引用:
原帖由 tamama衝擊波 於 2021-6-10 02:10 PM 發表

你之前攪錯咗膠樽同64仔(larry64, highbury64, 正身=復活高貝利),而膠樽喺成日俾人ban又開新ACC嗰個。
64仔正身常在中史版出現(條on9鍾意在中史版扮親中愚弄人,咪俾條漢奸fake到)
你有興趣可以去中史版會下佢,條友仔呢方面有少少料
唔怪得呢個(highbury64)ac之前係燕雲台討論區話套劇跟歷史好足啦,原來係高貝利

睇TVB嘅劇
咁認真做咩
當睇愛回家啦

說好的6比5已出現,真係辛苦晒
引用:
原帖由 橫財哥 於 2021-6-9 09:40 PM 發表

同意
個編劇離地到爆
第一日見三條陌生友就自爆哂啲野
正常都先企係識既人個邊
點會咁無防範心
跟住仲癲到飛黎香港作證
(題外話泰國拎既野係咪香港警方可以直接拎上法庭用?)
米系!不合理

引用:
原帖由 最強大腦沙維 於 2021-6-10 02:17 PM 發表

睇TVB嘅劇
咁認真做咩
當睇愛回家啦
當然唔夠拉馬西亞老形演藝學院水平高

以牙還牙
引用:
原帖由 lctj9 於 2021-6-10 02:14 PM 發表

應該一早搵人攪掂森sir同ana
請個sniper就攪掂啦, 做咩要做咁大場龍鳳
阿MOON吾會亂咁殺人

引用:
原帖由 never1211 於 2021-6-10 02:12 PM 發表

黃法官多數外國人,同香港人吾止吾係朋友更可能係敵人,
但係米雪係阿moon 朋友,甚至有如親人
朋友出賣都正常,親人都會,咪有D立埋老豆老母身家自己帶細路跑到英國事件

其實破解成個案件出最大功勞是FYY,而只是為左溝仔,報仇都找FYY啦

編劇大比拼?

TVB 劇集結局永遠都是求求其其  何必太認真

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]