• 瀏覽: 21,404
  • 回覆: 14
引用:
原帖由 橫財哥 於 2021-6-9 09:40 PM 發表

同意
個編劇離地到爆
第一日見三條陌生友就自爆哂啲野
正常都先企係識既人個邊
點會咁無防範心
跟住仲癲到飛黎香港作證
(題外話泰國拎既野係咪香港警方可以直接拎上法庭用?)
阿moon 仲當佢自己人,
點知佢咁無人性

熱賣及精選
引用:
原帖由 桐谷美玲 於 2021-6-10 12:50 PM 發表

受人錢財 替人消災
米雪個角色
米雪角式越係受人錢財,越係要出賣朋友,
俾錢越多,出賣得越甘,
你對佢越好,佢越想你死,
首先喺陌生人爆自己恩人私隱,
後來嫌出賣得吾夠,
索性飛嚟香港法庭補多刀,
呢個角色無報應真係世上無公理

引用:
原帖由 天秤使者 於 2021-6-10 12:53 PM 發表

魏子樂要佢代魏太個位. 😅
米雪角色性格太醜惡,
吾似佢老婆咁有雷氣

引用:
原帖由 ccl80 於 2021-6-10 01:09 PM 發表

最唔合理,同淫娜三唔識七,居然可以爆哂d野俾佢聽
仲要劉佩玥係米雪成條村嘅大恩人,老公又為族人出頭無咗條命,劉佩玥無左個仔,搞到咁慘仲肯出錢救番班村民,
Tvb編劇點解可以創造一個好似米雪咁凶殘嘅角色?

引用:
原帖由 morningboss 於 2021-6-10 01:11 PM 發表

咪係,恩將仇報,山長水遠過嚟告個恩人!?
一心想整死劉佩玥

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2021-6-10 04:58 PM 發表

我反而覺得無問題窩, 米雪對條仔根本無好感, 話佢剩係掛住上網機不離手, 擺明唔中意佢無禮貌啦.....至於阿麗同佢又唔係有親, 如果你知道一個你識既人係殺人犯, 你係咪真係當唔知先?? 何況米雪証供只係話佢地有上網, 又無講佢地有犯法, 將事實講出黎都有問題?? 唔怪得死黃屍咁中意講大話同隱瞞事實啦, 殺警咁大罪既兇手你都覺得要維護佢.....
講到根本無好感, 咁點解又收人地錢?
咁樣好賤格

引用:
原帖由 H叔 於 2021-6-10 05:21 PM 發表

其實呢套嘢唔合理嘅位好多

剩係講班傭兵,一啲都唔專業,上次殺人用嗰種子彈,第二次殺又喺嗰種。而且殺個黑社會根本唔駛射嗰搶,都活埋溶屍點解係要打一槍比人懷疑,埋又埋唔深溶又溶唔晒,都唔知點做野。今晚殺人睇死佢地又係無查清楚,亂開槍射空氣啦。

仲有拍做愛條片,明拍比警察睇。又要帶墨鏡,仲要反射得咁清楚。仲要一邊播條犯罪片,仲要講3億,仲話高智商罪犯喎,都唔知想點:smile_3 ...
魏子樂又話電腦高手,
又話要FYY就算入到佢部腦都UNDER CONTROL,
竟然俾人DL咗一條咁重要GE片,
咁甩漏點解可以做到全球十大黑客

引用:
原帖由 supersupersam 於 2021-6-10 05:56 PM 發表

泰國人信佛
吾講大話㗎
同埋鄉下人
好純潔
信佛走去出賣恩人?

引用:
原帖由 ccl80 於 2021-6-10 06:38 PM 發表

大台的編劇,可以將高智罪犯變做低智罪犯
尋日走佬條橋幾好, 但係製作好差,
如果係韓劇
1. 千億富豪走佬, 我諗會拍到佢地D保鏢反追蹤狗仔隊仲疊馬過O記
2. 吾可能要用架JAZZ著草吧, 魏子樂平日出親手都一億幾千萬, 著草反而咁孤寒

TVB製作費真係差過韓劇好遠

引用:
原帖由 kpchg4 於 2021-6-10 06:27 PM 發表

鬼叫佢老婆做愛都帶超咩.......
有咩太陽眼鏡有咁高清反光作用?

引用:
原帖由 supersupersam 於 2021-6-10 06:32 PM 發表

佢見煎Pan靚仔
想溝仔
咪奉承、討好、出賣魏
你不如話魏子樂吾受佢媾, 因愛成恨

引用:
原帖由 H叔 於 2021-6-10 05:21 PM 發表

其實呢套嘢唔合理嘅位好多

剩係講班傭兵,一啲都唔專業,上次殺人用嗰種子彈,第二次殺又喺嗰種。而且殺個黑社會根本唔駛射嗰搶,都活埋溶屍點解係要打一槍比人懷疑,埋又埋唔深溶又溶唔晒,都唔知點做野。今晚殺人睇死佢地又係無查清楚,亂開槍射空氣啦。

仲有拍做愛條片,明拍比警察睇。又要帶墨鏡,仲要反射得咁清楚。仲要一邊播條犯罪片,仲要講3億,仲話高智商罪犯喎,都唔知想點:smile_3 ...
我諗殺嗰個黑社大佬之所以要開鎗,
係要留伏線同埋彈頭嚟引導香港警察

引用:
原帖由 引人入性的校裙 於 2021-6-10 07:31 PM 發表

每逢見到佢地揸錢七,就估到會有撞車劇情
吾係有超跑外殼,但係四手大陸車engine 零件嘅道具跑車嗎?

Tvb budget吾係小到連道具跑車都book 吾起吧?咁小錢點拍警匪片?

引用:
原帖由 SOHEUNG 於 2021-6-11 07:50 AM 發表

魏生同佢老婆去間時裝店包場試杉, 之後係試身室秘密偷走, 已經係緊湊中心內不禁x了一聲, 你話睇緊mavel你兩公婆係蟻俠, 或者你地你閃電俠一野飛走左都仲話好刺激, 係啦, 人地超級時裝店原來係反清復明教, 在裝修時預左有人追殺一早整條秘道偷走啦
而家講緊一個RICHARD LEE級數的千億富豪,
佢有能力揾人晨早買咗成個BRAND再改裝走佬秘道,
呢樣吾算係BUG,

不過佢走佬都無保鏢真係好奇

引用:
原帖由 bdove 於 2021-6-11 08:39 AM 發表

20多年前在張家界親身經歷過,小數民族人真很單純。當然不能用今天眼光去看。
對陌生人單純, 對成條村恩人凶狠,
呢D要睇精神醫生

主題標籤 #米雪
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]