• 瀏覽: 2,570
  • 回覆: 39
  • 追帖: 1
某日經過鰂魚涌,就順路去探下呢間既鹽焗雞飯同埋豬肺湯。唔知係唔係嗰鹽焗雞比人話佢乾曾曾,今次有大進步喎,整到好似海南雞咁嫩滑咗好多,又不失D鹹味,餸飯一流。個豬肺湯一如以往好夠味,$16蚊極力推薦!

多謝收睇!

熱賣及精選
正呀!
2樣都靚

雞份量多😊

To remember, to let go, and to move on.
生活簡單,就是享受
不打擾,是我對你最後的温柔
我是善良就好,我是真的就好,我對得起自己就好
我只是一個愛情的信徒,等待有一天能贏回你的全部
真係幾好喎

唔叫埋雞肝?

引用:
原帖由 LEE1989 於 10-6-2021 04:31 PM 發表

唔叫埋雞肝?
冇錢

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-6-10 03:45 PM 發表

某日經過鰂魚涌,就順路去探下呢間既鹽焗雞飯同埋豬肺湯。唔知係唔係嗰鹽焗雞比人話佢乾曾曾,今次有大進步喎,整到好似海南雞咁嫩滑咗好多,又不失D鹹味,餸飯一流。個豬肺湯一如以往好夠味,$16蚊極力推薦!

12415701 12415702 12415703 12415704 12415705 12415706

多謝收睇!
馳名咸雞

呢個好似幾正,近你 @大林林

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-6-10 04:52 PM 發表

呢個好似幾正,近你 @大林林

元州街新樂富唔係麵包店咩,我剛買完提子包無飯賣喎

附件

新樂富.png(402.34 KB)

2021-6-10 05:03 PM

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
人要無為、無我、無欲、居下、清虛、自然
引用:
原帖由 大林林 於 10-6-2021 05:03 PM 發表

https://cdn.discuss.com.hk/t/2c62d6/f/800x0/https://img.discuss.com.hk/d/attachments/day_210610/20210610_8827629e6c395b275478CoyiqSdIwOzU.jpg
元州街新樂富唔係麵包店咩,我剛買完提子包無飯賣喎
仲有呢間

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-6-10 03:45 PM 發表

多謝收睇!
自(工人)家煲金銀菜陳腎豬骨湯!

仆街要對自己投資決定負責!!
0788$2
引用:
原帖由 kaiyuk 於 10-6-2021 05:12 PM 發表

自(工人)家煲金銀菜陳腎豬骨湯!
好味道,至鍾意食鴨腎乾

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-6-10 05:13 PM 發表

好味道,至鍾意食鴨腎乾
我新請工人姐姐一定教佢煲嘅湯!
清潔豬肺對佢有d難!不過豬肺杏汁湯也不錯!

仆街要對自己投資決定負責!!
0788$2
引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-6-10 05:05 PM 發表

仲有呢間
長沙灣青山道2x9號地舖
又話元州街,呢間有印象,好似唔係幾衛生
元州街新樂富隔離間太子海鮮館都有呢d三餸飯,不過未買過,唔知價錢

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
人要無為、無我、無欲、居下、清虛、自然
引用:
原帖由 大林林 於 10-6-2021 05:18 PM 發表

長沙灣青山道2x9號地舖
又話元州街,呢間有印象,好似唔係幾衛生
元州街新樂富隔離間太子海鮮館都有呢d三餸飯,不過未買過,唔知價錢
$38蚊有蝦食,幾吸引

主題標籤 #鰂魚涌
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]