• 瀏覽: 544
  • 回覆: 14
返工想係公司坐得舒服D
但其實d cushion同坐墊好污糟
每日搭車返工放工,周圍坐黎坐去,黏晒啲細菌病毒
跟住返到公司又坐落去,唔會好污糟,好難清潔咩
又唔會真係拎返屋企洗,我自己就唔係好接受到囉

引用:
原帖由 jo2lam2 於 2021-6-10 04:02 PM 發表

返工想係公司坐得舒服D
但係你直接坐在椅上,椅都會污糟格,用坐墊耐左你可以換一個。

我吾會,我都覺得好污糟,不過公司女同事好鍾意放

咁其實公司啲辦公椅都係咁 出面坐黎坐去 返到公司坐落去都好污糟架

引用:
原帖由 jo2lam2 於 2021-6-10 04:02 PM 發表

返工想係公司坐得舒服D
做左幾十年工都冇試過

引用:
原帖由 陳芻狗 於 2021-6-10 04:56 PM 發表

但係你直接坐在椅上,椅都會污糟格,用坐墊耐左你可以換一個。
但辦公椅可以抹,咕臣坐墊好難清潔,又唔會真係拎返屋企洗

引用:
原帖由 長青空中飛臭蟲 於 2021-6-11 11:39 AM 發表

做左幾十年工都冇試過
公司有幾個女同事都係咁

墊張報紙坐啦

引用:
原帖由 jo2lam2 於 2021-6-11 05:51 PM 發表

但辦公椅可以抹,咕臣坐墊好難清潔,又唔會真係拎返屋企洗
買個平平地的, 用污就換個新的。

引用:
原帖由 CharlesB 於 2021-6-11 07:01 PM 發表

墊張報紙坐啦
報紙仲污糟,除非日本報紙。

引用:
原帖由 陳芻狗 於 2021-6-11 19:04 發表

報紙仲污糟,除非日本報紙。
我見啲阿毛好鍾意坐報紙

引用:
原帖由 CharlesB 於 2021-6-11 07:13 PM 發表

我見啲阿毛好鍾意坐報紙
佢地係咪坐地下?坐椅無理由會鋪報紙,但如果坐地下的話,的確報紙比直接坐地好。

我個同事比人坐過張椅,佢個籮唔小心hi到個同事放喺背脊個咕𠱸,返到埋位即刻喺佢面前掉落垃圾桶

引用:
原帖由 jo2lam2 於 2021-6-10 16:02 發表

返工想係公司坐得舒服D
水泡咪容易清潔

用咗阿仔個抱枕

Built your dream
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]