• 瀏覽: 11,716
  • 回覆: 82
  • 追帖: 2
本人36.有一份日日禁電話6點收工嘅工,年薪460000,今年冇加人工,冇晉升機會,應否轉工?

本人46, 有一份日日對住膠post精神病病人6點收工嘅工, 年薪960000, 今年未知有冇人工加, 冇機會晉升做院長, 應否轉工?

師兄應該是公務員

本人56有一份日日禁電話6點收工嘅工,年薪4560000,今年冇加人工,冇晉升機會,應否轉工?

引用:
原帖由 michelin713 於 2021-6-10 06:54 PM 發表

本人36.有一份日日禁電話6點收工嘅工,年薪460000,今年冇加人工,冇晉升機會,應否轉工?
咩工

引用:
原帖由 michelin713 於 2021-6-10 06:54 PM 發表

一於轉工啦,刻薄又無前途。

情似朝露轉瞬逝,
夕陽西下淚滴凝。
嘗盡千苦與萬痛,
此後天涯各西東。
本人30.有一份日日睇咸片6點收工嘅工,年薪600000,今年冇加人工,冇晉升機會,應否轉工?

本人20.有一份日日屌囡囡6點收工嘅工,年薪0,今年冇加人工,冇晉升機會,應否轉工?

活在當下
年薪460000?咪一個月唔夠4萬蚊!點過生活呀?

我每年百幾二百萬收入,日日打波渡日,公司員工都就黎唔識我喇。三十幾歲人,是否要未雨綢繆,考多幾個教練牌,旁身呢?因我身邊太多美女想揾我學網球、游水、健身嘍,好似收入會更多,更啱我屬性。

唉!討論區內太多吹水友

你係咪係青山精神病院做病人呀?乜今年醫生護士唔肯加人工比你咩,咁就快啲轉去做精神分裂病科做病人啦

真真假假,有真有假,有時確實係果句:貧窮限制咗想像。
464000?一年?
一個月就差唔多,可能可以攞到少少存在感。

引用:
原帖由 gogogolee 於 2021-6-10 09:19 PM 發表

本人46, 有一份日日對住膠post精神病病人6點收工嘅工, 年薪960000, 今年未知有冇人工加, 冇機會晉升做院長, 應否轉工?
Wt a joke

引用:
原帖由 ryokun99 於 2021-6-11 02:40 AM 發表

真真假假,有真有假,有時確實係果句:貧窮限制咗想像。
464000?一年?
一個月就差唔多,可能可以攞到少少存在感。
464000一年都好多吓,如果係真

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]