• 瀏覽: 1,346
  • 回覆: 14
40KM 代步車
林錦壆圍牛潭尾新田上水粉嶺

熱賣及精選
元朗去上水單車徑未通車果陣,
我禮拜朝早八點粉嶺出車,行單
車徑過上水後,行青公同新潭路
到元朗再全程單車徑到屯門蝴
蝶灣。十點到。
我足釆2O吋三速摺車。

個2條路咁多貨柩車 真系嫌命長 
有咁多替代路吾踩 定系吾識踩

嘩 系真吾系呀 2個鐘半環新界

N年前我已經帶人行新田足球場個條坑渠 系一只住系禽獸花園紅鬚鬼話我知嘅😂

1.超級單車徑尚未通車
2.在此之前我都踩過竹林小徑、同石湖圍、甚至亦試過軍營登記
3.禮拜朝早,大貨車較少行青公同新潭路
4.其實較危險係上水去元朗行青公,到迥旋處入內圈後再出返圈
去元朗又行青公。要快而準,慢要定,加速要一剎那。眼睇前後左右,
單手揸把單手打手勢。
5.而家無得踩,因單車徑已通車,亞SiR見倒實抄,而一旦發生意外亦
無人可憐。

附件

fairview interchange circle_1.jpg(844.04 KB)

2021-6-12 07:44 AM

fairview interchange circle_1.jpg

後來我識驚,上水元朗來回改行唔同公路入圈

附件

circlea.jpg(876.07 KB)

2021-6-12 07:50 AM

正!

我除踩單車外,亦有興趣寫作同做吓
軟件工作畫圖等。
下圖:
1.藍色行馬路
2.紅色點綫行單車徑
3.綠色行牛潭尾石湖圍

附件

20200622_de044133f61dcc87a1c1rGKDDyevBp59.jpg(39.36 KB)

2021-6-12 12:05 PM

引用:
原帖由 Klapprad 於 2021-6-12 07:28 AM 發表

1.超級單車徑尚未通車
2.在此之前我都踩過竹林小徑、同石湖圍、甚至亦試過軍營登記
3.禮拜朝早,大貨車較少行青公同新潭路
4.其實較危險係上水去元朗行青公,到迥旋處入內圈後再出返圈
去元朗又行青公。要快而準,慢要定,加速要一剎那。眼睇前後左右,
單手揸把單手打手勢。
5.而家無得踩,因單車徑已通車,亞SiR見倒實 ...
仲踩緊舊路 單車徑免問

引用:
原帖由 Klapprad 於 2021-6-12 12:02 PM 發表

我除踩單車外,亦有興趣寫作同做吓
軟件工作畫圖等。
下圖:
1.藍色行馬路
2.紅色點綫行單車徑
3.綠色行牛潭尾石湖圍
點解吾踩林錦 只有一小段落馬路

引用:
原帖由 bike1997 於 2021-6-11 08:57 PM 發表

你一定未試過星期日踩青山公路/新潭路  紅日貨車少左99% 絕對是落馬路的好日子 新潭路平日都是少車行

引用:
原帖由 雜種主席 於 2021-6-15 01:40 PM 發表

你一定未試過星期日踩青山公路/新潭路  紅日貨車少左99% 絕對是落馬路的好日子 新潭路平日都是少車行
青公上水元朗果段D路面好爛.

引用:
原帖由 賤藍講豬噢 於 2021-6-15 01:50 PM 發表

青公上水元朗果段D路面好爛.
祗是新田-米埔呢一段唔較爛 其他路段一個字-正

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]