• 瀏覽: 24,216
  • 回覆: 345
  • 追帖: 2
本主題由 miss5 於 2021-6-11 05:24 PM 移動
其實讓車卡內既人出車卡先是基本禮儀,係咪?但屯元天班友,十個有八個都狗衝入車卡搶位,唔會理會仲有人排隊出緊。
港島坐鐵,未見過港島人會咁無禮儀

真係好有人酸,男人老幼都係咁,成班生蕃,慌死蝕低,垃圾廢輕鐵有位都唔坐啦,都唔知上手有無俾廢佬坐過,見過坐輕鐵d廢佬廢婆,成身酸宿味,幾日無沖涼,衫又唔換

有朋友問,上車找屯元天樓,我話你接受到文化低劣人種社區就去馬,如果你住開港島,屈就搬入屯元天,見到坐鐵班生蕃,你實後悔

熱賣及精選
下次你咪同佢地對抗下,睇下邊個上到車

其實度度D人都差不多, 係太古城區會好 D...

引用:
原帖由 hoikin_hk 於 2021-6-11 10:13 AM 發表

我都覺得係 
放工搭觀塘線係咁 西鐵就美孚同荃西都係咁

所以港島樓貴過大西北囉﹗
Location﹗Location﹗Location﹗
耳濡目驗真係好重要。

D 人好唔衛生,又多鄉下佬,鄉下婆,仲有好多阿摩囉差

引用:
原帖由 hoikin_hk 於 2021-6-11 10:13 AM 發表

主要因為港島、太古城,老嘢多,想同人迫都唔得,因為一迫即散,所以被迫斯文D囉

屯元天住埋啲咩人先得架。

引用:
原帖由 星星同學會 於 2021-6-11 09:49 AM 發表

其實讓車卡內既人出車卡先是基本禮儀,係咪?但屯元天班友,十個有八個都狗衝入車卡搶位,唔會理會仲有人排隊出緊。

真係好有人酸,男人老幼都係咁,成班生蕃,慌死蝕低,垃圾廢輕鐵有位都唔坐啦,都唔知上手有無俾廢佬坐過,見過坐輕鐵d廢佬廢婆,成身酸宿味,幾日無沖涼,衫又唔換

有朋友問,上車找屯元天樓,我話你接受到文化低劣人種社區就去馬,如果你住開港島,屈就搬入 ...
買佐屯天元唔一定要住,投資升值話之佢

樓主咁高質做咩要同口中既生蕃一齊搭輕鐵呀

有錢你咪買九龍站
其實人都係一樣
不過cheap 係d 你睇唔到既地方

正義或許會遲來
但永遠會得到彰顯
其實其實全港所有鐵路買餸時間都係會咁

爭上叮叮仲恐怖

引用:

港島人真係好d

引用:
原帖由 星星同學會 於 2021-6-11 09:49 AM 發表

有朋友問,上車找屯元天樓,我話你接受到文化低劣人種社區就去馬,如果你住開港島,屈就搬入 ...
奇怪?
甘L高尚,點解唔叫uber?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]