• 瀏覽: 20,016
  • 回覆: 127
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 屢禁不改 於 2021-6-11 12:11 PM 發表

礦泉水係硬水,梗係難飲啦!
硬水即係咩呀?

熱賣及精選
引用:
原帖由 真。豐滿的豬豬 於 2021-6-11 12:38 PM 發表

我都想擁有一隻肥狗狗...可惜公屋唔俾養!
搬去天橋底住
唔好養重物,多數走先過你,盞自己難過

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
人要無為、無我、無欲、居下、清虛、自然
亞姨被撕山上水?

.
引用:
原帖由 大林林 於 2021-6-11 12:41 PM 發表

搬去天橋底住
唔好養重物,多數走先過你,盞自己難過
天橋底冇位擺大電視同遊戲機喎?

引用:
原帖由 月伊貝 於 2021-6-11 12:38 PM 發表

硬水即係咩呀?
有料的水~

引用:
原帖由 真。豐滿的豬豬 於 2021-6-11 12:50 PM 發表

天橋底冇位擺大電視同遊戲機喎?
我部門只係幫你解決公屋唔比養狗問題
至於擺大電視同遊戲機係另一部門負責
就算有關部門幫你解決擺大電視同遊戲機
你都要識偷電

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
引用:
原帖由 大林林 於 2021-6-11 12:59 PM 發表

我部門只係幫你解決公屋唔比養狗問題
至於擺大電視同遊戲機係另一部門負責
就算有關部門幫你解決擺大電視同遊戲機
你都要識偷電
離題喇!啪啪啪...

飲維他紫色蒸餾, 屈記綠色樽蒸餾, COOL淺藍色(唔知係唔係蒸餾),

三隻水, 已經唔同味。

至於EVIAN, 只試了一隻, 硬透明樽, 飲完係非常舒服。
就沒有試過薄軟樽果隻, 不知同不同味?

至於其他品牌的法國, 尤其係英國水,
係苦到好明顯有苦澀味。

唯獨是EVIAN易入口,
如果EVIAN的水是真係有益,
亦都"覺得"和"感受得到"
有種飲完立即變健康的感覺,
雖然我不知是否自己中了"安慰劑"效應。

其實飛雪, 都唔係蒸餾水, 都好飲。

當中, 自己最唔啱口味, 係屈記的水,
因為陣味好怪。不過個樽蓋夠大,
感覺上比較衛生, 唔會咁易用手掂到。

當然飲水時, 一定要離口飲。
亦都唔可以, 呵或霞D氣入樽水內。

我會畀EVIAN最高分(因為覺得可以洗淨全身血管和細胞)。
第二是維他水和飛雪(因為應該較為乾淨),
第三係COOL水(覺得都唔錯),
第四係屈記(主要是略嫌屈記的水有陣怪味)。

drive.google.com/file/d/0B13_6lcEy0eZT1VJVDl5N1cwMkU
引用:
原帖由 月伊貝 於 2021-6-11 12:38 PM 發表

硬水即係咩呀?
硬水鈣鎂離子的含量在一百毫升以上
通常地下水會叫硬水
雨水會叫軟水
不過嚴格硬水鈣鎂離子的含量在一百毫升以上

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
引用:
原帖由 unclesixteen 於 2021-6-11 10:29 AM 發表

16叔公司兩部有齊。。。16叔會揀礦物質水,因為覺得爽口尐
影到十六叔波鞋喎~

大家好,我是新手,請多多指教。
從一個應該熟悉論壇的人,到一個網上白痴,連自己都不知自己是誰了
我自問尊重別人那就好了
早於十多年前就有網友勉勵我「豈能盡如人意,但求無愧於心」
昔日的網友全部一個不留、不知所終,相信無法找回,就如逝去的都只能留在記憶當中
引用:
原帖由 大林林 於 2021-6-11 01:06 PM 發表

硬水鈣鎂離子的含量在一百毫升以上
通常地下水會叫硬水
雨水會叫軟水
不過嚴格硬水鈣鎂離子的含量在一百毫升以上
嘩, 好知識~

從一個應該熟悉論壇的人,到一個網上白痴,連自己都不知自己是誰了
我自問尊重別人那就好了
昔日的網友全部一個不留、不知所終,相信無法找回,就如逝去的都只能留在記憶當中
我自問尊重別人那就好了
引用:
原帖由 top11 於 2021-6-11 01:09 PM 發表

影到十六叔波鞋喎~
證明16叔有著鞋.....

如果係長期飲用,礦泉水係好過蒸餾水!事關水有種特性,係會喺人體帶走啲嘢,無論好與壞都會帶走,包括礦物質,礦泉水一方面帶走你部份微量元素,但係都會比番啲新既你,但蒸餾水就只會帶走,除左解渴之外,冇嘢比倒你!

東江水,未即飲即死,算你好彩

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]