• 瀏覽: 19,175
  • 回覆: 127
  • 追帖: 3
太挑了吧,就喝自來水

熱賣及精選
係膠樽的味道不同?

飲開蒸餾水

輸到冇晒自信
引用:
原帖由 unclesixteen 於 2021-6-11 10:29 AM 發表

16叔公司兩部有齊。。。16叔會揀礦物質水,因為覺得爽口尐
16叔身形都好健碩,好Fit。
應該似陳豪。

含有 不同 礦物質,比例又吾同 ... 當然 吾同味

蒸餾水 理論上 隻隻一樣 ... 應該係要一樣

但 礦泉水 ... 吾好話 品牌 ... 就連 不同 時間 收集 都可以吾同味 ... 所以有 分 全天然 和 人工加礦物質 ... ... 後者 味道 可以 控制

我的世界:
鐘錶網
引用:
原帖由 bq87kl 於 2021-6-11 11:33 AM 發表

太挑了吧,就喝自來水
自來水 ... 都可以算係 礦物質水 ... 因 雨水會流經好多不同地方 ... 總會有 礦物質 滲入 水裡

我的世界:
鐘錶網
蒸餾水好酸

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2021-6-11 10:29 AM 發表

16叔公司兩部有齊。。。16叔會揀礦物質水,因為覺得爽口尐
礦物質水只係加左礦入軟水度,只有礦同泉無半毛錢關系
廠商都唔敢掛礦泉水牌頭欺騙顧客,竟然有人幫廠商抬高身份
而且我都想知用礦泉水蒸餾完仲剩番多少礦物質係蒸餾水度?

長期飲蒸餾水未必有益,但胡亂長期飲含礦物質飲料,隨時增加生腎石機會
其實日常食物已吃唔少礦物質!

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
人要無為、無我、無欲、居下、清虛、自然
引用:
原帖由 真。豐滿的豬豬 於 2021-6-11 10:31 AM 發表

我平時飲可狗可樂!
你隻黑狗又要扮可樂,又要扮彭丹
咁有才華,唔怪之得係你手上可以過到冬天

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
引用:
原帖由 大林林 於 2021-6-11 12:19 PM 發表

礦物質水只係加左礦入軟水度,只有礦同泉無半毛錢關系
廠商都唔敢掛礦泉水牌頭欺騙顧客,竟然有人幫廠商抬高身份
而且我都想知用礦泉水蒸餾完仲剩番多少礦物質係蒸餾水度?

長期飲蒸餾水未必有益,但胡亂長期飲含礦物質飲料,隨時增加生腎石機會
其實日常食物已吃唔少礦物質!
冇有怕......16叔正常唔喺公司,同事們鍾意飲乜就飲有乜啦……

引用:
原帖由 織菊妨基 於 2021-6-11 11:08 AM 發表

礦泉水要睇產地,有d礦泉水真係好重口味
有d礦泉水含大量細菌,不適宜飲用

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
引用:
原帖由 unclesixteen 於 2021-6-11 12:22 PM 發表

冇有怕......16叔正常唔喺公司,同事們鍾意飲乜就飲有乜啦……
其實唔長期單一飲一種水,無有怕

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
引用:
原帖由 大林林 於 2021-6-11 12:27 PM 發表

其實唔長期單一飲一種水,無有怕
所言甚是

引用:
原帖由 大林林 於 2021-6-11 12:21 PM 發表

你隻黑狗又要扮可樂,又要扮彭丹
咁有才華,唔怪之得係你手上可以過到冬天
我都想擁有一隻肥狗狗...可惜公屋唔俾養!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]