• 瀏覽: 13,424
  • 回覆: 58
  • 追帖: 2
而家見工戴晒口罩 請左都可能唔知咩樣 我公司上星期請左個男仔 佢CV又冇放大頭相 其實請完我主管同老細都唔知佢咩樣 直至今個星期佢返工食Welcome lunch 先知原來係個靚仔

Taylor Taylor Taylor Swift...
Tailor Tailor Tailor Made...
如果唔識嗰個人,戴住口罩諗佢個樣,同佢除左口罩個樣,我發覺通常同原本自己想像嘅,變左另一個人。

引用:
原帖由 一人行 於 2021-6-11 11:22 AM 發表

如果唔識嗰個人,戴住口罩諗佢個樣,同佢除左口罩個樣,我發覺通常同原本自己想像嘅,變左另一個人。
有D戴左口罩好靚 除左好樣衰

引用:
原帖由 Taylor_sweet 於 2021-6-11 11:27 AM 發表

有D戴左口罩好靚 除左好樣衰
長什麼樣不重要吧。關鍵符合你們公司要求,招工又不是找男朋友。

引用:
原帖由 Taylor_sweet 於 2021-6-11 10:25 AM 發表

而家見工戴晒口罩 請左都可能唔知咩樣 我公司上星期請左個男仔 佢CV又冇放大頭相 其實請完我主管同老細都唔知佢咩樣 直至今個星期佢返工食Welcome lunch 先知原來係個靚仔
原來成個帖講既重點系靚仔,甘膚淺,給妳一只黑豬

引用:
原帖由 Taylor_sweet 於 2021-6-11 10:25 AM 發表

其實都好㗎🤷🏼‍♂️免得以貌取人🤷🏼‍♂️

好事

叫佢除罩睇下

通常一除罩,幻想就會破滅!

以貌取人

係咁 我in人都係zoom 見唔到真人

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2021-6-11 03:08 PM 發表

以貌取人
社會就係咁

點會呀...見工要帶備証件相,証件相咪有樣睇囉。

引用:
原帖由 蕃茄粟米 於 2021-6-11 04:35 PM 發表

點會呀...見工要帶備証件相,証件相咪有樣睇囉。
我公司冇收佢證件相

最緊要睇 CV 有無真空期去咗踎監

道德經
第八章
上善若水。水善利萬物而不爭﹐處眾人之所惡﹐故幾於道。
居善地﹐心善淵﹐與善仁﹐言善信﹐政善治﹐事善能﹐動善時。夫唯不爭﹐故無尤。
主題標籤 #口罩
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]