• 瀏覽: 1,712
  • 回覆: 14
  • 追帖: 1
媽媽近排胃痛持續, 睇咗醫生食咗藥好咗但無耐又開始痛, 最後入左政府醫院照咗胃鏡係胃炎, 同時發現肺部有陰影, 已寫咗紙自費出去照CT,  若真係癌症, 阿媽年紀大囉, 真係頂唔順咁強烈的治療, 佢2019年發現乳癌, 做咗手術, 電療, 食賀爾蒙藥, 咁快就會復快/轉移嗎?

熱賣及精選
引用:
原帖由 VNSM13 於 2021-6-11 02:46 PM 發表

媽媽近排胃痛持續, 睇咗醫生食咗藥好咗但無耐又開始痛, 最後入左政府醫院照咗胃鏡係胃炎, 同時發現肺部有陰影, 已寫咗紙自費出去照CT,  若真係癌症, 阿媽年紀大囉, 真係頂唔順咁強烈的治療, 佢2019年發現乳癌, 做咗手術, 電療, 食賀爾蒙藥, 咁快就會復快/轉移嗎?
應該不會咁快轉移,兩年幾呀,唔好自己嚇自己,拎咗報告睇下

引用:
原帖由 787960 於 2021-6-11 04:52 PM 發表

應該不會咁快轉移,兩年幾呀,唔好自己嚇自己,拎咗報告睇下
你知啦一聽到陰影就驚多謝你的安慰

引用:
原帖由 即刻紅色的頭巾 於 2021-6-11 06:23 PM 發表

你知啦一聽到陰影就驚多謝你的安慰
你母親幾多歲?

引用:
原帖由 787960 於 2021-6-11 06:47 PM 發表

你母親幾多歲?
7x

引用:
原帖由 即刻紅色的頭巾 於 2021-6-11 06:52 PM 發表

7x
唔好吃有激素的食物,燕窩,養命酒,會再養大的種瘤👌🏻

引用:
原帖由 787960 於 2021-6-11 08:49 PM 發表

唔好吃有激素的食物,燕窩,養命酒,會再養大的種瘤👌🏻
知道多謝你🙏🏻

照咗CT先, 唔好亂諗太多~

God bless🙏

引用:
原帖由 tsubomimitsu 於 2021-6-11 10:28 PM 發表

照咗CT先, 唔好亂諗太多~
多謝🙏🏻

引用:
原帖由 eatgreen 於 2021-6-12 12:24 AM 發表

God bless🙏
多謝🙏🏻

引用:
原帖由 VNSM13 於 2021-6-11 02:46 PM 發表

個陰影大概幾多cm?

引用:
原帖由 wongflower 於 2021-6-14 09:23 PM 發表

個陰影大概幾多cm?
未照CT😌原來乳癌電療會影響肺纖維化,希望我媽只係纖維化

係, 但又唔覺佢身體上有什麼唔妥

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]