• 瀏覽: 24,812
  • 回覆: 156
引用:
原帖由 Fxyellowobject 於 2021-6-11 10:42 PM 發表

起碼好過岸上唔打針,失雞無晨冚家中
天水圍一家三口果單 🙄🙄🙄

熱賣及精選
加勒比海千人郵輪,剛出事, 船上2個檢測'陽性

疫情剛開始,爆幾隻郵輪,所有國家都唔肯收留,唔俾落地,響郵輪上面困響個細房入邊,落唔到船慘無人道既情況

咁快已經唔記得喇?

N年前玩過一次就唔想玩。。好L悶。。可能我未夠老野

坐郵輪除了傳染病高風險之外, 郵輪拍嘅全完喺誤導。之前坐過九日海上遊日本之旅,去完之後決定以後都唔會再坐。
廣告內游水嘅全都係青春少女, 現實係退休老人。
廣告內啲免費設施喺任玩唔駛排, 但現實係幾十至百幾人排大隊。
廣告內全天朗氣清, 但海上嘅日子多數係大霧或落雨。
一到落船打算去參觀半天觀光團,全船成三四千遊客同時湧去相若嘅境點,完全浪費時間去等搭交通工具,仲要擔心觀光完碼頭太多人令自己上唔切船。

引用:
原帖由 我係Miss大佬 於 2021-6-11 09:09 PM 發表

船上有事就一鑊熟
香港人唔會諗呢的, 佢地有得玩, 就算中招都值得!!

冇得過澳門個d
可以上船頂住癮

說好的6比5已出現,真係辛苦晒
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 fbf2bc233bf7ca 於 2021-6-12 05:00 PM 發表

坐郵輪除了傳染病高風險之外, 郵輪拍嘅全完喺誤導。之前坐過九日海上遊日本之旅,去完之後決定以後都唔會再坐。
廣告內游水嘅全都係青春少女, 現實係退休老人。
廣告內啲免費設施喺任玩唔駛排, 但現實係幾十至百幾人排大隊。
廣告內全天朗氣清, 但海上嘅日子多數係大霧或落雨。
一到落船打算去參觀半天觀光團,全船成三四千遊客同時湧去相若嘅境點,完全浪費時間去等搭交通工具,仲要擔心觀光完碼頭太多人令自 ...
哈哈哈~~~
唔駛估都知係老友記海上呃水難民營嚟啦…………

引用:
原帖由 上海心聲 於 2021-6-11 17:23 發表

見到有師兄出咗條帖講郵輪seacation
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29958499

睇個勢之後想自由自在咁旅行都好難,尤其啲氣泡又好唔脆弱。反而seacation有得諗,唔使落地又可以離開香港,限制少過坐飛機,一定會愈嚟愈多人參加!話唔定之後幾年變成埋主流!
肯定會

免受外國出入境限制!

新加坡全球首創,極受歡迎!

2021東京奧運年 歐亞大升年
抵制99妖視反中宣淫 殘民自肥
支持TVB愛國愛港起跑線!
抵制特屍拉虛幣!
支持豐田氫氣動力迎奧運!
引用:
原帖由 上海心聲 於 2021-6-11 05:23 PM 發表

見到有師兄出咗條帖講郵輪seacation
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29958499

睇個勢之後想自由自在咁旅行都好難,尤其啲氣泡又好唔脆弱。反而seacation有得諗,唔使落地又可以離開香港,限制少過坐飛機,一定會愈嚟愈多人參加!話唔定之後幾年變成埋主流!
搞笑,搞多多野先係出公海唔知為乜,連賭都冇,搵鬼去。

船上邊所有人全部打曬針,反而真係安全過喺香港,而家出街根本大部分人無打針,又唔用安心出行,隨時嗰個肺炎鬼喺你側邊。

引用:
原帖由 Fxyellowobject 於 2021-6-12 08:13 PM 發表

船上邊所有人全部打曬針,反而真係安全過喺香港,而家出街根本大部分人無打針,又唔用安心出行,隨時嗰個肺炎鬼喺你側邊。
咁你千祈唔好落船啦。  

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]