• 瀏覽: 25,870
  • 回覆: 463
  • 追帖: 1
本主題由 yycrab 於 2021-6-29 12:40 PM 解除置頂
此帖子為《欺詐劇團》劇集的集中討論帖,歡迎會員們一齊討論~

我最佳新導演陳志揚(敖嘉年飾)一意孤行,連累他和劇組的主創受到業界封殺。十年後,志揚與監製Herman(鄭丹瑞飾)、編劇李莎莎(蔣家旻飾)、武術指導文師傅(林偉飾)、美術指導Shell(林秀怡飾)、女星樓家齡(張秀文飾)以及副導蔡子樂(劉頌鵬飾),為了拍出心目中最好的電影而再次聚首。投資者意外離世,眾人夢想破滅,更要面對巨額飯局的帳單!七人為求脫身,上演了一場疑幻似真的騙局。志揚及後帶領各人成立「欺詐劇團」。直到某天,一個真正的犯罪集團出現,威逼他們進行一場不能撤手的騙局。

https://www.youtube.com/watch?v=iDDTCd9oFFk

播出日期: 2021年6月21日起
播出時間: 逢星期一至五 21:30-22:30進入香討影片區

熱賣及精選
霸頭位

希望TVB有突破,脫離固有公式嘅好開始

引用:
原帖由 X_ANDY_X 於 2021-6-11 06:25 PM 發表

無腦劇
睇左末先...

引用:
原帖由 billytkwong 於 2021-6-11 07:19 PM 發表

希望TVB有突破,脫離固有公式嘅好開始
上個月己經睇哂...依段非一般tvb劇..有搞笑.有touching位...唔錯可以一睇

將八集濃縮到七集,希望不要剪得上文唔接下理,感覺可剪的位唔多。

引用:
原帖由 fb5663467 於 2021-6-11 08:35 PM 發表

將八集濃縮到七集,希望不要剪得上文唔接下理,感覺可剪的位唔多。
我估會剪走AV嗰個故事

引用:
原帖由 沙漠珍貴水管 於 2021-6-15 11:39 PM 發表

我估會剪走AV嗰個故事
反而一定會有,只係刪剪中間一兩幕一兩句對白夠了。

跟AV個段劇情,神棍個故事可刪剪的地方比較多

白癡劇

堆填區劇

呢套真係好唔TVB
雖然網上已經睇完但播出時都會再睇

引用:
原帖由 fb5663467 於 2021-6-16 03:45 AM 發表

跟AV個段劇情,神棍個故事可刪剪的地方比較多
吳家樂同楊娜俾神棍呃
教佢哋點先可以生仔拍到好露骨
電視唔知會唔會照播

引用:
原帖由 沙漠珍貴水管 於 2021-6-15 11:39 PM 發表

我估會剪走AV嗰個故事
我最想睇呢段咋

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]